Vraag & Verhaal • Coronanieuws2020-04-20T13:02:43+02:00

Maashorst vragen  & verhalen • CORONANIEUWS

Uitstel van betaling belastingdienst2020-04-14T20:54:48+02:00

Zzp’er en in zwaar weer door corona? Vraag uitstel van betaling aan bij de belastingdienst
Ook de belastingdienst kan je uitstel van betaling verlenen wanneer je door de gevolgen van het coronavirus in de problemen bent gekomen. Er worden geen boetes opgelegd wanneer je in de komende maanden laat betaalt.

Tijdlijn van de coronacrisis in Nederland2021-01-15T10:29:50+01:00

Op 27 februari 2020 werd de eerste besmetting met het virus in Nederland gemeld en zeven weken daarna waren er alleen in Brabant al meer dan 5.000 besmettingen waarvan 2.000 ziekenhuisopnames.
Meer informatie:
Overzicht in de
Tijdlijn • Nederlandse provincies
Bestuur • MaatregelenPreventieve maatregelenSteunmaatregelen
Gevolgen • Maatschappelijk •  EconomischEcologisch

Organisaties & Instanties • Ministerie VWS · RIVM (CIb) ·   OMT · LCPS · NVIC · NICE · Veiligheidsregio’s · GGD · LCH · Taskforce Diagnostiek

 

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)2021-01-15T10:36:34+01:00

Het kabinet is in het eerste kwartaal van 2020 naar buiten gekomen met de uitvoering van het eerdergenoemde Noodloket. Deze maatregel heeft de naam Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) gekregen. De maatregel bood ondernemingen in de zwaarst getroffen sectoren een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-, belastingvrij.

De regeling is nu echter gesloten. Wel kan men een beroep doen op de opvolger van de TOGS, de TVL. Klik hier voor meer informatie.

30 maart 2020 – bron: DeOndernemer.nl

Rijksoverheid over corona2020-04-14T20:05:41+02:00

Het kabinet wil naast onze gezondheid, ook onze banen en inkomens beschermen. Daarom is er een economisch noodpakket gemaakt met verschillende tijdelijke financiële regelingen. Met dit noodpakket vangt de Rijksoverheid de gevolgen van de coronacrisis op voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven. Dit pakket geeft, zo lang dat nodig is, elke maand miljarden euro’s aan steun. De regeling zorgt er onder meer voor dat bedrijven een eenmalige vergoeding van € 4.000 kunnen krijgen en dat ze hun personeel kunnen doorbetalen.

Nieuwsberichten over Coronavirus COVID-19… lees meer
Veelgestelde vragen bij Rijksoverheid… lees meer
MKB Doorgaan2021-01-15T10:37:34+01:00


MKB Doorgaan is een landelijk werkende, onafhankelijke, not-for-profit stichting die vroegsignalering van (financiële) problemen organiseert en hulp biedt aan mkb-ondernemers en zzp’ers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden.

Coronaloket2020-04-14T20:01:15+02:00

KVK snapt dat er nu veel op jou als ondernemer afkomt. Bekijk hier wat je kunt doen en welke regelingen er zijn. Op ons KVK Coronaloket – op werkdagen telefonisch bereikbaar – tref je onder meer een regelingencheck, veelgestelde vragen en inspirerende ondernemersinitiatieven aan.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur

KVK Coronaloket is beschikbaar voor je ondernemersvragen. Door oplopende wachttijden kan het zijn dat we je niet direct te woord kunnen staan.

Bel 0800 2117

Coronacalculator2020-04-14T20:19:04+02:00

Alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben sinds gisteren een nieuw corona-instrument voor ondernemers, dat onder meer berekent in hoeverre zij in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode.

Ondernemers komen door de coronacrisis acuut in de financiële problemen: omdat zij hun bedrijf verplicht hebben moeten sluiten, vanwege de thuisblijfadviezen van de overheid of door verstoorde (internationale) ketens. Vele ondernemers weten nu niet goed waar ze in aan toe zijn. ‘Met de nieuwe calculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie’.

Actualiseren
De coronacalculator zet alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij. Ondernemers krijgen snel inzicht in welke regelingen op hen van toepassing zijn, en een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook wordt er een indicatie gegeven van de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens. Alles staat bovendien overzichtelijk in één persoonlijk dashboard. Er is een directe link naar relevante aanvraagformulieren en er wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen. De calculator, waaraan KPMG Meijburg heeft meegewerkt, is veilig en werkt snel, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Veranderingen in de regelgeving worden verwerkt in de calculator.

Ga hier naar de coronacalculator.

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)2021-01-15T10:39:07+01:00

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
Als je een lening wilt afsluiten bij de bank, maar niet genoeg onderpand hebt om zekerheid te bieden, kun je gebruik maken van de BMKB. De overheid staat dan voor een deel garant voor jou met de Borgstelling MKB Kredieten (BMKB). De BMKB is bestemd voor het mkb tot 250 werknemers. Ook zzp’ers worden tot het mkb gerekend. De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) laat in een Kamerbrief weten dat hij ernaar streeft om per eind maart de BMKB te verruimen.

Besluit Bijstand Zelfstandigen (BBZ)2020-04-14T20:17:12+02:00

Het BBZ is een regeling bij de gemeente voor zzp’ers met een levensvatbare zaak die tijdelijk in economisch zwaar weer terecht zijn gekomen. Meer weten over het Bbz in jouw gemeente? Neem contact met de gemeente. Als de situatie er nijpend is, zijn er mogelijkheden om over te gaan tot een voorschotverstrekking.

Algemeen Corona2021-01-15T10:41:03+01:00

De coronapandemiecoronacrisis of COVID-19-pandemie is de wereldwijde verspreiding in 2020 van de ziekte COVID-19 en de ingrijpende gevolgen voor de samenleving. De veroorzaker is SARS-CoV-2, een voor de mens nieuw coronavirus afkomstig uit een dierlijke gastheer.

In december 2019 werd in de Chinese miljoenenstad Wuhan een cluster van symptomen van een “longontsteking van onbekende oorsprong” waargenomen. In januari werd het virus voor het eerst geïdentificeerd. In de maanden daarna raakten miljoenen mensen over de hele wereld besmet. Een deel overleed. Sinds 11 maart wordt de uitbraak van COVID-19 erkend als een pandemie.

Het maatschappelijke leven in een flink deel van de wereld kwam voor een groot deel tot stilstand en er diende zich een recessie aan.

bron: Wikipedia

Uitslag enquete

Onderstaand de uitslag van de enquête die we eerder dit jaar met de nieuwsbrief mee stuurden. Een enquête waarvan de uitslag niets [...]

Ga naar de bovenkant