[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Slabroekseweg 5
5388 PX Nistelrode
0412-475111
f.kalleveen@staatsbosbeheer.nl
www.staatsbosbeheer.nl[/vc_column_text][vc_single_image image=”3979″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.facebook.com/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7974″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Maashorst, dennenbos, afgewisseld met heide, vennen, stuifzand, landgoederen en keien uit de ijstijd. De Maashorst heeft het allemaal.

Dennen, dennen en nog eens dennen. In natuurgebied De Maashorst, het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, regeerde lange tijd de grove den. Ooit aangeplant voor de houtproductie, maar inmiddels heeft het natuurgebied haar langste tijd als bomenfabriek gehad. De laatste jaren krijgt het landschap steeds meer zijn oorspronkelijke variatie terug: bos afgewisseld met heide, vennen en beekjes, stuifzand en akkers. Via een van de vele wandelroutes is het gebied goed te verkennen.

Naast natuur heeft natuurgebied De Maashorst ook landgoederen, kastelen en boerenhoeven. Bijzonder is bovendien dat je hier ook sporen van de ijstijd kunt tegenkomen, in de vorm van grote keien. Ooit stroomde hier namelijk de Maas, die in die tijd deze grote keien achterliet. Wandel je door het afwisselende natuurgebied, dan wandel je langs sporen van de ijstijd.

265.000 hectare bos, natuur en landschap, 1.900 gebouwen, duizenden kilometers aan paden en wegen, 1.000 professionals, ondersteund door ruim 5.000 vrijwilligers, ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers.
Als maatschappelijke onderneming streeft Staatsbosbeheer hierbij naar grote betrokkenheid van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Terug…” link=”url:http%3A%2F%2Fmaashorst-ondernemers.nl%2Fbedrijven%2F|||”][/vc_column][/vc_row]