NISTELRODE – Veel belangstellenden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging voor ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst | Informatie- en participatiebijeenkomst.’ De avond in CC Nesterlé begon om 19.15 uur met een inloop, waarbij veel belangstellenden rustig binnendruppelden en zich konden registreren voor de bijeenkomst.

Doel 
Om 19.30 uur opende Karin Albers, ecoloog en avondvoorzitter, de bijeenkomst en verwelkomde alle aanwezigen. Ze benadrukte het doel van de avond, namelijk kennisdeling en informatie verzamelen. Ze was nieuwsgierig naar de achtergrond van de aanwezigen. Woonden ze in het gebied? Waren ze betrokken bij het gebied als bewoner, agrariër, ambtenaar, bestuurder of gewoon als natuurliefhebber?

Inleiding
Om 19.45 uur gaf Ernest de Groot, bestuurder van waterschap Aa en Maas, een inleiding waarin hij de aanwezigen informeerde over de stand van zaken en het doel van de bijeenkomst. Hij sprak over de ontwikkelingen in het gebied in de afgelopen decennia, met specifieke aandacht voor de Peelkern, de Peelhorst en de Maashorst als uitloper daarvan. Hij benadrukte het belang van een langetermijnvisie en het nemen van beslissingen die van invloed zijn op toekomstige generaties.

Thematafels
Hierna verdeelden de aanwezigen over verschillende thematafels, waar verschillende onderwerpen werden besproken:

Project Uitkijkpunt Gemeente Maashorst
LEADER Brabantse Peel (subsidiemogelijkheden)
Innovatiehuis De Peel
Subsidiemogelijkheden landschap Brabants Landschap
Vraag het de boswachter De Maashorst
Watermaatregelen Waterschap Aa en Maas
Wensen en ideeën voor De Maashorst Gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss en Staatsbosbeheer.

De aanwezigen kregen de gelegenheid om vragen te stellen, mee te denken en informatie uit te wisselen over de verschillende onderwerpen.

Gezamenlijke samenvatting
Karin vatte de bijeenkomst samen en benadrukte het belang van de input van alle aanwezigen voor de toekomst van natuurgebied De Maashorst. De avond werd afgesloten met de mogelijkheid voor de aanwezigen om zich aan te melden voor het klankbord, waar ze verdere betrokkenheid kunnen tonen bij de ontwikkelingen in het natuurgebied.