INFORMATIE DELEN

De nieuwsbrief is een belangrijke manier van het op de hoogte houden en het informeren van onze leden over wat er allemaal speelt in natuurgebied De Maashorst en de grote schil eromheen. Maar daarnaast wordt er ook informatie gedeeld vanuit andere netwerkgroepen die van belang kan zijn voor Maashorst Ondernemers. Nog meer over natuurgebied De Maashorst, hét OERgebied in Brabant, lezen? Ga dan naar www.meermaashorst.nl.

Social Media

Hoe is jouw zoekgedrag op internet? Hoe zoeken inwoners op leuke activiteiten, bedrijfsbezoeken en initiatieven? Gewoon in Google toch? MOOS werkt met zoveel mogelijk informatiebronnen als er zijn. We zoeken de versterking in alle informatie die vertelt over het gebied. Wij zorgen dat het voor Google niet moeilijk is om ons Maashorst ondernemers te vinden. 

Onder het motto: ‘Wie kan delen, kan groeien!’  Deel jij mee? Ga naar de social media en deel het op je eigen bedrijfsocials.

Meer Maashorst

Hét startpunt voor bezoekers en toeristen die natuurgebied De Maashorst gaan ontdekken. Ook de economische schil heeft hierin een plek, alle ondernemers bieden hun dienst aan, ook de verenigingen en stichtingen kunnen op deze website hun informatie kwijt en ook alle organisaties met hun evenementen en voorstellingen hebben hierop een podium om hun agendapunten te delen. 

Explore Maashorst

Lekker door de natuur struinen. Genieten van bourgondische gezelligheid. Ons culturele erfgoed ontdekken. Het kan allemaal in Maashorst. Ooit stroomde hier de Maas. Door een breuk in de aardkorst werd het land omhoog geduwd. Een uniek natuurverschijnsel dat onze streek bijzonder maakt. Zo’n landstijging heet een horst. Vandaar de naam Maashorst. Maashorst staat voor het ‘goei leven’ gastvrij, gemoedelijk en knus. Er is van alles te beleven, maar tegelijkertijd ervaar je hier die heerlijke rust en Brabantse warmte. Ontdek het veelzijdige aanbod in Maashorst.

Bezoek de Maashorst
Het natuurgebied is de afgelopen eeuwen flink veranderd. De eigenaren van het gebied hebben de keuzen gemaakt om de natuur meer de ruimte te geven. Er leven inmiddels drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap: wild, puur en authentiek wordt. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, stuifduinen, drassige poelen en hoge bomen. Planten en dieren groeien en zorgen voor een uniek natuurgebied. Met een aangeboren oerinstinct kan het zomaar zijn dat je een wisent, Tauros of Exmoorpony ontdekt in natuurgebied De Maashorst. Luister en ga!

Stichting Maashorst Events organiseert drie sportieve belevingsevenementen om iedereen bekend te maken met natuurgebied De Maashorst en mensen te laten genieten van al het moois dat ons OERgebied en haar ondernemers ons te bieden hebben. De stichting is een initiatief van stichting Maashorst Ondernemers, MOOS.
Stallen, ateliers, recreatieverblijven of midden tussen de gewassen: we geven onze deelnemers met onze verrassende rustlocaties een bijzonder kijkje bij onze Maashorst betrokken ondernemers. We vinden het belangrijk om gezond bewegen en tegelijkertijd het natuurbewustzijn te stimuleren door middel van onderstaande drie evenementen: Walking Event De MaashorstMaashorst TrailrunMaashorst, Op díe Fiets 

Maashorst Ondernemers (MOOS)
MOOS verbindt ondernemers uit de drie gemeenten, gemeenten die door het eigenaarschap van natuurgebied De Maashorst verbonden zijn. Door gebruik te maken van elkaars krachten, ontstaat een natuurlijk netwerk waar kansen voor het grijpen liggen. Kansen om andere ondernemers te ontmoeten, de klantenkring te vergroten, meer naamsbekendheid te krijgen of nieuwe inzichten op te doen. We betrekken ondernemers uit natuurgebied De Maashorst bij alles wat er in ons OERgebied gebeurt, zodat zij het maximale uit natuurgebied De Maashorst en het ondernemerschap kunnen halen.

Nieuwsbrief