FAQ2018-12-28T17:37:22+01:00
@ Toerisme & Recreatie2019-01-21T15:42:20+01:00

De leden van de tak Toerisme Recreatie komen uit alle kernen van het Maashorstgebied.  Van horeca tot groepsactiviteiten, van kunst tot slaapgelegenheden en alles daar tussenin…
klik hier voor de leden toerisme & recreatie

We komen een aantal maal per jaar bij elkaar, zodat we elkaar echt kunnen leren kennen en ontmoeten. Via de ontmoetingen en communicatie vanuit de stichting komen we erachter wat er zoal speelt.
Nieuwsbrieven per maand (uitgezonderd vakantieperiode)
Plaatsing op de website van Maashorst Ondernemers
Plaatsing op Fietsknooppuntenroute kaart.
Mogelijkheid tot het delen van de bedrijfsactiviteiten

@BIZZ leden2019-11-28T11:48:16+01:00

De leden van de tak BIZZ zijn nieuw binnen onze gelederen. Ondernemers uit de gemeentes Oss, Uden, Landerd en Bernheze. Ondernemers van bedrijven in de detailhandel, industrie, vitaliteit of zakelijke dienstverlening kunnen zich aanmelden bij de BIZZ-tak. Hierna worden zij op de hoogte gehouden van wat er speelt en vooral kunnen ze via de organisatie ook hun eigen nieuws delen met de leden.

Lidmaatschap BIZZ
€ 150,- (btw onbelast) per jaar.
Nieuwsbrieven per maand (uitgezonderd vakantieperiode)
Plaatsing op de website van Maashorst Ondernemers

Deze tak is in de opstartfase en we gaan samen met deze leden kijken waar behoefte aan is en waar we nog meer toegevoegde waarde in kunnen zijn.

Aanmelden2018-12-28T08:38:24+01:00

Aanmelden gaat heel eenvoudig!
Ga naar en vul het formulier in. Vul datgene in wat je wil delen. We hebben alvast een aantal vragen gemaakt om je op weg te helpen.

Klik hier als je een ondernemer bent in de Toerisme & Recreatie tak; horeca, groepsaccommodatie, bed en breakfast, hotel, dagrecreatie of andere gerelateerde branche.

Klik hier als je een ondernemer bent uit de branches:  detailhandel, industrie, zakelijke dienstverlening, zorg of andere gerelateerde branche.

Agendapunten2018-12-28T10:58:15+01:00

Onze agendapunten kan je onderverdelen in twee categorieën: evenementen en agendapunten.Faq clipbord - aanmelden

Evenementen
We hebben alle aangeleverde agendapunten die in de vier gemeente van de Maashorst plaatsvinden. Deze kan je vinden op onze website onder kopje Evenementen.

Agendapunten
Onder het kopje ‘Over Ons’ staat de ledeninformatie uitgesplitst. Hieronder ook de agendapunten voor de leden.  We proberen in het najaar de agenda voor het komende jaar altijd klaar te hebben, zodat de datums genoteerd kunnen worden in de agenda.

Recreatieve agendapunten ook op Facebook?
Alle recreatieve agendapunten van je bedrijf of organisatie die je wilt delen op Facebook, kan je daar invoeren. Via deze link kun je heel eenvoudig jouw evenement aanmelden.

Agrarische Natuurvereniging Maashorst Boeren2019-01-23T12:31:59+01:00

Een aantal agrarische ondernemers en bewoners in het Maashorstgebied hebben zich in 2002 verenigd in ‘Vereniging de Maashorstboeren’. In Brabant zijn circa 25 ANV’s.  banner Maashorstboeren logo
De meeste houden zich alleen bezig met natuur- en landschapsontwikkeling. De Maashorstboeren zetten ook fors in op verbrede landbouw, zoals onder andere ‘streekproducten’, recreatie (minicampings) en zorgboerderijen. De Maashorstboeren willen samen met de andere bewoners van het gebied (boeren en burgers) zelf actief sturing geven en een bijdrage leveren aan de toekomst van de Maashorst en omgeving. Ze nemen daarom zelf de verantwoordelijkheid voor hun eigen leef- en werkomgeving. Goed evenwicht tussen economie en ecologie is de basis. Duurzaam produceren, in harmonie met natuur en landschap, zijn voor de Maashorstboeren geen loze kreten. Het doel van de Maashorstboeren is de waarden van het gebied verder te ontwikkelen en de economie in de streek te versterken door onder meer agrarisch natuur- en landschapsbeheer, agrotoerisme en de verbrede landbouw te professionaliseren.
www.maashorstboeren.nl

Bestuur2019-11-28T11:56:02+01:00

Twan van Bakel (voorzitter)
Bas van der Heijden (penningmeester)
Marij van der Leest (secretariaat)
Thea van Leeuwen (bestuurslid)
Rian van Schijndel (BIZZ)

Betrokken in de Media2018-12-28T14:46:49+01:00

Natuurlijk houden we de pers op de hoogte van onze initiatieven en nieuws wordt gedeeld via verschillende social media.

Daarnaast heeft het lidmaatschap de volgende voordelen:
De leden worden betrokken bij de PR en communicatie van de Maashorst; zowel in geprinte vorm als online.

Print

 • Fietskaart
 • Flyers

Online

 • Website presentatie
 • Nieuws
 • Agendapunten worden gedeeld

 

BIZZ2018-12-28T11:28:54+01:00

Naast de tak Toerisme & Recreatie zijn er ondernemers van bedrijven in de detailhandel, industrie, zorgverlening of zakelijke dienstverlening melden zich aan bij de BIZZ-tak.
Voor elke bedrijf is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen om lid te worden van de Maashorst Betrokken Ondernemers. Verenigingen en stichtingen kunnen onder dezelfde voorwaarden en condities lid worden… lees meer

Communicatie2018-12-28T11:38:32+01:00

Voor de leden is er communicatie mogelijk via de Facebookpagina openbaar en een besloten Faceboekgroep en een LinkedIn groep Maashorst Ondernemers. Daarnaast is er een communicatiemiddel via de mail in de vorm van een nieuwsbrief.
Sinds 1 januari 2019 hebben we een nieuwe website waarop ook de agendapunten en het nieuws uit de vier gemeenten* gedeeld wordt; aangaande de leden, het nieuws over het natuurgebied en het toeristisch en recreatief nieuws betreft.

* gemeente Bernheze, Landerd, Uden en Oss

Contacten2018-12-28T11:17:33+01:00

Vragen over lidmaatschap Toerisme & Recreatie?
Twan van Bakel (T&R)
Marij van der Leest (secretariaat)

Vragen over lidmaatschap Bedrijven detailhandel, Industrie, Zakelijke dienstverlening en Zorg?
Rian van Schijndel (BIZZ)
Marij van der Leest (secretariaat)

Vragen over activiteiren en agenda leden?
Thea van Leeuwen

Vragen over social media?
Dinie van den Brenk

Fietsknooppuntenkaart2018-12-28T11:52:05+01:00

De fietsknooppuntenkaart van 2018 is tot stand gekomen door 5 recreatieve organisaties; deze kaart wordt aangeboden bij de leden van de diverse organisaties en kan gratis opgehaald worden door fietsliefhebbers.

 Stichting Maasmeanders,
Maashorst Ondernemers
De Maashorstboeren
Het Verrassende Platteland van Cuijk
De Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze.

Klik hier voor de digitale versie...

Hub Noord-Brabant2019-11-28T11:54:33+01:00

Beter voor nu, beter voor later
Niet alle kinderen in deze wereld vinden even makkelijk hun weg. Sommige kinderen hebben een leerachterstand, anderen sociaal emotionele problemen. Deze kinderen hebben extra begeleiding en zorg nodig om hun eigen plek in onze maatschappij te vinden.

Hub Noord-Brabant biedt uw kind de juiste begeleiding op maat. Hoe wij dit vormgeven met onze 5 scholen in Boxtel, Rosmalen, Oss, Veghel en het Dienstencentrum ziet u op www.hubnoordbrabant.nl

Kennismaken2018-12-28T15:04:44+01:00

Voor de Recreatie & toerisme-tak wordt vijf á zes keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd voor de ondernemers met als doel: netwerken en informatievoorziening.
Voor je gasten en bij collega’s onderling wordt de drempel lager wanneer de gastheer of gastvrouw een bekend gezicht heeft. Zo wordt het voor je collega ondernemers makkelijker gasten door te sturen als ze je kennen. Ga jezelf maar na, als jij weet dat het goed geregeld is bij de collega’s? Precies, dan stuur je je gasten graag naar je collega’s als je ze zelf niet meer kan bedienen.

Lidmaatschap2019-11-28T11:53:56+01:00

Lidmaatschap voor ondernemers uit de gemeentes Oss, Uden, Landerd en Bernheze

€ 150,- (btw onbelast) per jaar.

 • Nieuwsbrieven per maand (uitgezonderd vakantieperiode)
 • Deelnemen aan ledenbijeenkomsten
 • Plaatsing op de website van Maashorst Ondernemers
 • Plaatsing op Fietsknooppuntenroute kaart
 • Mogelijkheid tot het delen van de bedrijfsactiviteiten.

 

 

Kies hierboven de branche waar jij in onderneemt.

 

Het lidmaatschap van Maashorst Ondernemers zorgt voor meer zichtbaarheid, waar we afgelopen jaar flink voor gewerkt hebben. Hierdoor hebben we ook meer kosten, waardoor de jaarlijkse bijdrage naar € 150,- per jaar gaat. Hopende op je begrip, gaan we meer verbinden, faciliteren en informeren.

Linken2018-12-28T16:04:45+01:00

We zijn een netwerkorganisatie waarbij onze focus ligt op alle organisaties en mensen die ondernemen in de vier gemeenten waarin het Maashorstgebied gelegen is. Het Oergebied van Brabant is gelegen in Bernheze, Landerd, Oss en Uden.

Alle organisaties lees verder

Staat je organisatie er niet bij en wil je graag een link op onze website?

Zorg dat we je leren kennen en dien een verzoek in: info@maashorst-ondernemers.nl

Maashorst Ambassadeurs2019-11-28T11:53:02+01:00

De Maashorst Ambassadeurs zorgen dat de Maashorst in zijn geheel gezien wordt.
De banners van Meer Maashorst op de homepage zorgen ervoor dat de website actueel gehouden wordt.

Maashorst Ambassadeurs
Banner homepage Meer Maashorst voor   € 199,-  per jaar

Maashorst AmbassadeurPlus
Banner homepage Meer Maashorst voor € 125,- per jaar
Lidmaatschap Maashorst Ondernemer   € 125,- per jaar
Totaal per jaar                                               € 250,-

 • Leden van de Maashorst Ondernemers dragen ook bij aan de website via het lidmaatschap van € 150,- per jaar.
 • Maashorst Ambassadeurs kunnen ook alleen een bijdrage doen van 199,- per jaar zonder lid te worden van Maashorst Ondernemers
 • Alle prijzen zijn exclusief btw
Maashorst Events2019-01-23T12:42:43+01:00

Stichting Maashorst Events organiseert sportieve belevingsevenementen, om iedereen bekend te maken met De Maashorst en te laten genieten van al het moois dat ons OERgebied en haar ondernemers ons te bieden hebben. De stichting is een initiatief van de stichting Maashorst Betrokken Ondernemers.

Stallen, ateliers, recreatieverblijven of midden tussen de gewassen: we geven onze deelnemers met onze verrassende rustlocaties een bijzonder kijkje bij onze Maashorst betrokken ondernemers. We vinden het belangrijk om gezond bewegen en tegelijkertijd het natuurbewustzijn te stimuleren.
Walking Event De Maashorst, Maashorst Op díe Fiets en Maashorst Trailrun zijn te vinden op www.Maashorst-events.nl

Maashorst Events2018-12-28T14:45:28+01:00

Doel: Organiseren van sportieve belevingsevenementen, om iedereen bekend te maken met De Maashorst en te laten genieten van al het moois dat ons OERgebied en haar ondernemers ons te bieden hebben. Stallen, ateliers, recreatieverblijven of midden tussen de gewassen: we geven onze deelnemers met onze verrassende rustlocaties een bijzonder kijkje bij onze Maashorst betrokken ondernemers.

We vinden het belangrijk om gezond bewegen en tegelijkertijd het natuurbewustzijn te stimuleren…
Meer informatie op www.maashorst-events.nl

Maashorst Ondernemers2019-01-23T12:27:27+01:00

Maashorst Ondernemers verbindt ondernemers uit de vier gemeenten van de Maashorst, Uden, Oss, Landerd en Bernheze. Door gebruik te maken van elkaars krachten, ontstaat een natuurlijk netwerk waar kansen voor het grijpen liggen. Kansen om andere ondernemers te ontmoeten, de klantenkring te vergroten, meer naamsbekendheid te krijgen of nieuwe inzichten op te doen. We betrekken ondernemers uit de Maashorst bij alles wat er in ons OERgebied gebeurt, zodat zij het maximale uit de Maashorst én het ondernemerschap kunnen halen.

Maashorst, Op díe Fiets2018-12-28T16:10:48+01:00

Maashorst Op díe Fiets op derde zondag van augustus.

Deze evenementen vinden ieder jaar in een ander gedeelte van de Maashorst plaats. Het doel is de Maashorst landelijk breed uit te dragen. Leden hebben hierdoor een platform om zichzelf te promoten. Zie maashorst-events.nl

 

Missie2018-12-28T16:31:20+01:00

Stichting Maashorst Betrokken Ondernemers wil een bijdrage leveren aan de ondernemers, in de economische schil van natuurgebied de Maashorst: Uden, Oss, Bernheze en Landerd,
door het creëren van:

 • een netwerk van ondernemers die elkaar door hun individuele visie vinden.
 • een goede PR en communicatie over dit gebied
 • een informatievoorziening over het gebied en deze stroom activeren
 • leermomenten in de behoefte van deze doelgroep
 • erkenning, herkenning en bekendheid voor de grote diversiteit aan bedrijven en locaties
 • een mogelijkheid tot het online, lokaal, regionaal en landelijk tot ver over de grenzen; opzetten van een PR zodat inwoners, bezoekers en toeristen een grote diversiteit aan activiteiten en recreatie vinden
 • faciliteiten om activiteiten te laten ontplooien.
Natuurpoorten2019-01-23T12:25:53+01:00

Brabantse natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Ze zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden, er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegendheid over de natuur ter plaatse.

Maashorst natuurpoorten zijn:

Kasteel Heeswijk … lees meer

De Kriekeput … lees meer

Meer Brabantse natuurpoorten vind je hier… klik hier

Nieuws2018-12-28T16:35:59+01:00

Heb je nieuws? Stuur deze naar redactie@maashorst-ondernemers.nl.
Je kan het nieuws volgen via onze website onder het kopje ‘nieuws’ en je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief en een keer per maand sturen we je dan een update per nieuwsbrief.

OerFestival – Doe Mee!2019-01-23T12:51:28+01:00

In de herfstvakantie zetten we de Maashorst op de kaart met het OERfestival! Een festival met karakter: stoer, spannend, ruw en echt. Voor jong en oud. Bezoekers gaan:

 • Streekproducten proeven,
 • neerploffen bij het kampvuur,
 • samen bootcampen of boomklimmen,
 • een  yogamatje of picknickkleed uitrollen,
 • schatgraven of luisteren naar historische verhalen
 • meedoen aan speurtochten of boomklimmen,
 • wegdromen bij akoestische muziek….
 • … en meer!

Hierbij hebben we de community keihard nodig. We dagen de ondernemers, verenigingen, stichtingen, enthousiastelingen en oerbranders uit om buiten de lijntjes de denken. Op zoek naar het avontuur van de onverharde paden. In de bijlage ontvang je info over de opzet van het OERfestival. Wil je deelnemen, of wil je iemand uitnodigen om deel te nemen die wil bijdragen om bezoekers te laten beleven wat de Maashorst het oergebied van Brabant maakt?

Ook meedoen?

Online aanmelden doe je hier 
Meer info over het evenement lees je op: www.oerfestivaldemaashorst.nl

Programma bureau De Maashorst in uitvoering2019-01-23T12:41:04+01:00

Het programmabureau bestaat uit medewerkers van de deelnemende organisaties van het Bestuurlijk Regieteam.
Het programmabureau ondersteunt en krijgt opdrachten van de Stichting Maashorst in Uitvoering:

Stichting Maashorst in Uitvoering bestaat uit een deskundig bestuur, voorgezeten door een voorzitter die is benoemd door het Bestuurlijk Regieteam op voordracht van de Stichting.

De stichting geeft concreet handen en voeten aan projecten die zijn opgenomen in de jaarplannen over de inrichting en beheer van het gebied. De taken van de stichting zijn veelomvattend: Zij sluit contracten, vraagt subsidies aan en verricht als rechtspersoon de rechtshandelingen. Ook beheert ze ‘de portemonnee’. De stichting wordt bijgestaan door een adviesraad met vertegenwoordigers uit de natuurorganisaties, wildbeheerseenheden, boeren, gastvrijheidssector en heemkundekring.
Stichting Maashorst in uitvoering

Allemaal Maashorst

Recreatieve entrees2019-01-23T12:11:23+01:00

De recreatieve entrees in De Maashorst zijn de perfecte locaties om jouw tocht te beginnen. Doe last-minute nog wat kennis op uit de vele folders, koop een fietskaart om de mooiste routes te vinden en vraag de eigenaren gerust om tips. Net als veel ondernemers in de toeristische en recreatieve sector kunnen zij je exact vertellen wat er te beleven is en wat je echt niet mag missen bij een bezoek. Uniek bij deze startpunten: ze zitten direct aan het natuurgebied De Maashorst, je kunt er gemakkelijk je auto parkeren en meteen beginnen aan je avontuur.

Startpunten in De Maashorst
Camping De Heische Tip, Zeeland

De Kriekeput, Herpen

De Mastworp, Uden

Bomenpark, Heesch

Natuurcentrum De Maashorst, Nistelrode

Social Media2018-12-28T15:02:09+01:00

Maashorst Ondernemers hebben een paar groepen waar we actief mee zijn:

Facebook: Maashorst Ondernemers

LinkedIn:

Besloten Facebook pagina: De Kracht van de Maashorst

Stichting Maashorst in uitvoering2019-01-23T12:33:47+01:00

Stichting Maashorst in Uitvoering bestaat uit een deskundig bestuur, voorgezeten door een voorzitter die is benoemd door het Bestuurlijk Regieteam op voordracht van de Stichting.

De stichting geeft concreet handen en voeten aan projecten die zijn opgenomen in de jaarplannen over de inrichting en beheer van het gebied. De taken van de stichting zijn veelomvattend: Zij sluit contracten, vraagt subsidies aan en verricht als rechtspersoon de rechtshandelingen. Ook beheert ze ‘de portemonnee’. De stichting wordt bijgestaan door een adviesraad met vertegenwoordigers uit de natuurorganisaties, wildbeheerseenheden, boeren, gastvrijheidssector en heemkundekring.
Stichting Maashorst in uitvoering

Stichting Natuur- en Milieuorganisaties de Maashorst2019-01-23T12:44:34+01:00

De stichting heeft zich tot doel gesteld om vanuit de diverse natuurorganisaties de belangen, aangaande de verdere ontwikkeling en behoud van de Maashorst, te behartigen en een aanspreekpunt te vormen richting de beleidsbepalende instanties.
In deze stichting is een aantal natuurorganisaties ondergebracht die in het natuurgebied de Maashorst actief zijn. Dit zijn IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, afdeling Uden, Oss en Bernheze, Vogelwacht Uden e.o., Stichting Natuur en Milieu Landerd, Stichting Dassenwerkgroep Brabant, Stichting Landschapsbeheer Oss en Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden. Van elke organisatie zit een afgevaardigde in de stichting natuurorganisaties de Maashorst.

Natuurorganisaties en meer informatie hierover vind je hier.

Streekfonds2019-01-23T12:46:00+01:00

Het streekfonds wordt beheerd door Stichting Streekfonds De Maashorst. Deze stichting heeft als doel het verwerven van financiële middelen voor het streekfonds en het verstrekken van subsidies. Op 27 oktober 2008 is de stichting opgericht. Het bestuur van de stichting bestaat uit zes bestuursleden. Daarnaast is er ook een Raad van Toezicht. De opstart van Streekfonds en Streekrekening De Maashorst is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Bernheze, gemeente Landerd, gemeente Oss en gemeente Uden.

Toerisme Recreatie2018-12-28T17:39:23+01:00

Naast de leden van de tak BIZZ  is er de tak Toerisme & Recreatie. Deze ondernemers komen uit alle kernen van het Maashorstgebied. Van horeca tot groepsactiviteiten, van kunst tot slaapgelegenheden en alles daar tussenin… klik hier voor de leden toerisme & recreatie

VVV locaties Maashorst2019-01-23T12:15:52+01:00

VVV Locaties >
klik hier onder verder naar de website van betreffende VVV agentschap

VVV Uden, Uden

Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein, Ravenstein

VVV Oss, Oss

Ontmoetingsplek De Nistel, Nistelrode

De Mastworp, Uden

VVV informatiepunt Schaijk-Dorpshuis de Phoenix, Schaijk (geen website)

VVV agentschap Volkel, Volkel

VVV agentschap Jumbo Eijsermans, Zeeland