[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Molenveldlaan 43
6523 RJ Nijmegen
06-20449781
info@ark.eu
www.ark.eu[/vc_column_text][vc_single_image image=”3979″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.facebook.com/”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7960″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]ARK verlegt grenzen voor wilde natuur en realiseert robuuste natuurgebieden waar de natuur zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. ARK ziet natuurontwikkeling in de context van maatschappelijke belangen als recreatie, delfstoffenwinning en klimaatadaptatie en streeft naar vrij toegankelijke natuur.

Op 4 november 2013 werd het startsein gegeven voor de realisatie van het Nationale Natuur Netwerk in de Maashorst. Johan van den Hout (gedeputeerde Provincie Noord Brabant), Geert Versteijlen (voorzitter van Stuurgroep De Maashorst) en Petra Souwerbren (directeur ARK Natuurontwikkeling) tekenden de overeenkomsten voor de samenwerking in de Maashorst.
In vijf jaar tijd is de natuur in het hart van de Maashorst terug. Een gebied van 238 hectare, nu nog grotendeels in gebruik als landbouwgrond, wordt omgevormd tot nieuwe natuur. De kern van de Maashorst wordt betrokken bij de omliggende natuur en het watersysteem wordt hersteld. De Maashorst, één van de grootste natuurgebieden van Noord-Brabant, moet in 2019 weer één aaneengesloten natuurgebied zijn. Dit grootschalige landschap biedt in de toekomst ruimte aan wisenten, taurossen en Exmoor pony’s maar ook aan roofvogels en vele soorten vlinders en insecten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Terug…” link=”url:http%3A%2F%2Fmaashorst-ondernemers.nl%2Fbedrijven%2F|||”][/vc_column][/vc_row]