23 maart 2023: Buitengewoon Brabant

Doel: ‘We willen bij elkaar komen met de logiesverstrekkende bedrijven om te kijken of het wenselijk is om hier een gewoonte van te maken en elkaar zo beter te leren kennen.’
Uitkijkend naar een collegiale bijeenkomst stuurde Twan van Bakel, bestuurslid MOOS en initiator van deze bijeenkomst, de uitnodiging. Op de uitnodiging werd positief gereageerd. De mail is naar alle 26 logiesverstrekkende bedrijven van MOOS gestuurd. Degene die verhinderd zijn, geven aan al uit te kijken naar de volgende bijeenkomst.

Woensdag 22 maart om 19.30 uur bij Mark en Jacqueline van de Akker van Buitengewoon Brabant:
Vinkenstraat 21, 5388 HZ Nistelrode – www.buitengewoonbrabant.com

Verslag ‘bespreekagenda’

Welkom 19.30 uur door Twan van Bakel, algemeen bestuurslid MOOS

Verdiept voorstelrondje: (naam – bedrijfsnaam – locatie – aantal verhuureenheden – maximale bezetting – doelgroep – wat is jouw kracht)
Een mooie voorstelronde die voor iedereen voor herkenbaarheid zorgde.  Zo leerden de verschillende ondernemers elkaar nog beter kennen en ook het bedrijf dat bij deze ondernemers hoort.

Het gras van de buren is iets minder groen;) (boekingsaanvragen – leveranciers / partnerbedrijven)
Er werd aandacht besteedt aan de uitdagingen die in het ondernemerschap en deze branche voorkomen. Zoals hygiëne en legionellacontrole, vergunningaanvragen bij de gemeente. et cetera. De gevestigde ondernemers informeren de wat nieuwere ondernemers in deze branche.

Boekingssysteem / boekingskanalen (Excel – boekingskanalen – reserveringssysteem – channelmanagers)
Er werd een ronde gedaan waarbij de ondernemers vertelden waar ze mee werken en waarom er voor dat specifieke systeem gekozen is en wat werkt en wat niet. Kort. Besproken wordt hoe het gaat met het reserveren bij de verschillende bedrijven. Boeken en manieren om de doelgroep goed te handhaven. ‘Welke doelgroepen weren we en wat willen we graag’. Hiervoor was volgens de aanwezigen nog te kort tijd om te bespreken.

Gluren bij de buren! Ook het bedrijfsbezoek bij Buitengewoon Brabant zorgde voor menig compliment aan de ondernemer Mark van den Akker.

Help bij die ambitie! (vertel jouw ambitie, wellicht heeft een MOOS-collega een fantastische tip voor jou!)
Hieraan kwam het gezelschap niet meer toe, wel werden persoonlijk afspraken gemaakt onder ondernemers om bij elkaar te komen kijken.

Twan als initiator polste bij de aanwezigen hoe deze avond ervaren is en wat wenselijk is. Is het voor herhaling vatbaar? Hoe vaak willen we afspreken? Kunnen we op bedrijfsbezoek bij elkaar en belangrijk wie wordt de coördinator van deze taak? De aanwezigen waren enthousiast over deze bijeenkomst en willen graag op herhaling, liefst met bedrijfsbezoek, om zo elkaar nog beter te leren kennen. Tom van Leeuwen van Gastenverblijf het Voorhuis neemt de taak op om voor de volgende keer een locatie te zoeken en samen met de eigenaar een avond te plannen. Dank je wel Tom, namens alle aanwezigen en bedankt gastheer Mark van Buitengewoon Brabant.

Wordt vervolgd…