MOOS staat voor Maashorst Ondernemers Ondernemen Samen.
De officiële naam: Maashorst ondernemers bestaat nog steeds, maar werd erg onduidelijk toen afgelopen jaar Ondernemend Maashorst werd opgericht in de nieuwe gemeente Maashorst en daarom hebben we een roepnaam bedacht: MOOS

Wie zijn wij
Wij zijn ondernemers uit Bernheze, Oss en Maashorst; betrokken en hebben interesse voor het natuurgebied, we werken met de kracht van de natuur, zijn geïnteresseerd in duurzaam ondernemen of hebben hart voor het natuurgebied De Maashorst. Een netwerkclub welke 10 jaar geleden ontstaan is uit Toerisme en Recreatie ondernemers die graag samen met de gemeente in gesprek gingen, omdat je samen meer voor elkaar krijgt en meer te zeggen hebt dan alleen. Door de jaren heen zijn de BIZ-leden, zakelijke dienstverlening, bouw en industrie erbij gekomen, omdat in deze branches ook een aantal ondernemers Maashorst betrokken zijn, zoals ik. Afgelopen jaar is er ook een tak Vitaliteit gekomen, omdat steeds meer (welzijn/zorg) ondernemers vanuit de kracht van de natuur werken en daar in de Maashorst mee ondernemen.

Wat bieden wij:
We ontmoeten elkaar vier keer per jaar steeds bij een andere ondernemer, een van de leden. Tijdens deze avonden hebben we een (begeleide) netwerkmomenten en soms komen afgevaardigden van andere organisaties wat vertellen. Bijvoorbeeld van de gemeente, Visit Brabant of andere betrokken organisaties.

Elke laatste vrijdag van de maand is er bij een van de Maashorst Ondernemers @MOOS voor ondernemers die lid willen worden, of die al lid zijn en even willen brainstormen of bijpraten.

Voor veel leden is de informatievoorziening belangrijk, de website www.maashorst-ondernemers.nl voor de eigen leden en een nieuwsbrief maandelijks met informatie alleen voor leden. Daarnaast mag je als lid ook gratis op www.meermaashorst.nl en ook agendapunten en nieuws delen we.

Kernwaarden
Afgelopen zomer hebben we een brainstormavond gehouden en blijkt het elkaar ontmoeten wat de meeste leden het belangrijkste vinden, naast de informatievoorziening. Het is dan ook niet vreemd dat we als kernwaarden: Informeren, Inspireren en Verbinden hebben.

De ontmoetingen zorgen dat je elkaar leert kennen en weet wat je collega-ondernemers te bieden hebben.  ‘Zou je meer klanten kunnen gebruiken?’, of ‘Zit je juist volgeboekt?’, ‘Heb je een leuke activiteit die ook voor andere campinggasten interessant is?’, wanneer je je collega’s kent weet je bij wie je aan kunt kloppen, waar je informatie vandaan kunt halen en wie hetzelfde niveau biedt als jullie, of juist niet.

Laten we een wedervraag stellen: Waar ben jij als ondernemer naar op zoek of wat heb je nodig? Wij zijn benieuwd naar jouw antwoord.

Meer informatie nodig? Laat het ons weten.