Noortje Krol en Nico Miedema zijn met hun melkveebedrijf De Waaistap in omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Ze melken 250 koeien en hebben 154 hectare grond. Nico en Noortje schrijven columns en blogs over onder andere onkruidbestrijding en het maaien en oogsten van kruidenmengsels. Ze organiseren huiskamerbijeenkomsten met thema’s zoals ervaringen met compost en aankoop grond voor nieuwe natuur via Groen Ontwikkelfonds Brabant, en demonstratiedagen over kruidenrijk grasland en goed voeren van natuurgras. De Waaistap is samen met BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie, overgegaan op duurzame energie. Op het dak van de stal liggen dan ook honderden zonnepanelen; zowel voor eigen energiegebruik maar ook anderen maken daar gebruik van.

Melkveebedrijf / Inspiratiebedrijf De Waaistap
Contactpersoon: Noortje Krol
Liniedijk 1
5473 NR Heeswijk-Dinther
06-22257243
dewaaistap@gmail.com
www.landbouwenvoedselbrabant.nl

Noortje Krol en Nico Miedema

Social Media
Social Media