@MOOS elke laatste vrijdag van de maand 27 mei 2022

SCHAIJK – Wat is het toch elke keer een genot om een ondernemer te horen vertellen over zijn bedrijf. Dit keer was ik op bezoek bij Theo Potjes van De Potter in Schaijk die samen met zijn gezin (vrouw, zoon en schoondochter) het horecabedrijf runt. Wat een mooi modern bedrijf is de conclusie van ondergetekende en wat een energie is er al én wordt nog steeds gestoken in deze horeca-locatie, die veel meer biedt dan de gevel zou doen vermoeden.

Deze vrijdag 27 mei ben ik iets eerder dan 14.00 uur aanwezig op genoemde locatie en is het dus even wachten in de horecazaak, want deze is nog gesloten. Maar ik vind het heerlijk om op dit moment – zo als alles nog stil is en klaar staat voor opening – in De Potter aanwezig te zijn. Even droom ik terug naar vroegere tijden waarin ik dit soort momenten heel goed herinner.  Bar & Grill De Potter, zegt het bord dat ik zie hangen. Dat moeten ze meer naar buiten uitdragen denk ik bij mezelf want ik wist het niet, ik dacht dat De Potter alleen een café is….

Er komen een paar andere leden van Maashorst Ondernemers binnen die ook nieuwsgierig zijn naar het verhaal van Theo en tegelijkertijd komt laatstgenoemde ook binnen. De koffie wordt ingeschonken en de dames van Chocopunt trakteren ons op heerlijke zelfgemaakte chocolade. Theo begint te vertellen en al snel nodigt hij ons uit voor een rondleiding. Alle ins en outs worden verteld en hij laat zien dat overal over nagedacht is. Wat een energie! De leden die aangeschoven zijn, worden er ook helemaal enthousiast van.

Dat is dan ook waar @MOOS om draait. De één komt voor inspiratie, de ander zoekt een klankbord of simpelweg opdrachten. Een van de bezoekers is gast en nog geen lid; Edwin Groenendijk verkoopt prachtige haarden met zijn bedrijf Lempe buitenhaarden, vuurschalen en boogschermen. Theo Potjes verwijst hem al snel naar een collega- ondernemer die vast wat voor hem kan betekenen… dat is @MOOS.

www.depotterschaijk.nl

Je wilt een keer sfeer proeven? Gezellig! Mail dan even naar pr@maashorst-ondernemers.nl. Je bent van harte welkom. De volgende @MOOS is vrijdag 24 juni bij Museum Krona in Uden.

Rian van Schijndel,
voorzitter MOOS