Een geoliede machine die graag meer stemmen aan de bestuurstafel krijgt

Jullie hebben inmiddels kunnen lezen dat voorzitter Twan van Bakel per 14 februari definitief zijn voorzittershamer, na 10 jaar bevlogen voorzitterschap, neerlegt. Voor het bestuur dus de uitdaging om een nieuwe voorzitter te vinden en wat bleek? Nadat eerst rondgekeken was, bleek dat het bestuur het dichter bij huis kon houden.

Rian van Schijndel, al vijf bestuurslid in de hoedanigheid van pr- en communicatieduizendpoot, neemt per 14 februari de hamer over van Twan en zal met haar bevlogenheid, kennis van het natuurgebied, enthousiasme en zakelijk instinct, haar best gaan doen om een waardige opvolger van Twan te worden.
Twan van Bakel, die als contactpersoon voor de branche Toerisme & Recreatie fungeert, blijft aan als bestuurslid. Thea van Leeuwen is bestuurslid en contactpersoon Vitaliteit, Bas van der Heijden organiseert de financiën als penningmeester en Marij van der Leest zorgt voor de secretariële ondersteuning. Al met al een geoliede machine die toch echt graag meer bestuursleden aantrekt voor de variatie van ideeën.
Rene Jetten fungeerde als contactpersoon vanuit Team de Maashorst naar ondernemers maar heeft zijn taken neergelegd.

Gedreven
Rian kwam vijf jaar geleden in het bestuur terecht door de nieuwe tak BIZ: de branches Bedrijven in detailhandel, Industrie en Zakelijke dienstverlening (BIZ) en later Vitaliteit. Deze branches zijn er om ondernemers in Toerisme & Recreatie van dienst te zijn en ook om gebruik te maken van hun diensten bij teamuitjes, personeelsfeest, et cetera. Het bleek al snel een succesvolle aanvulling op het netwerk. Rian: “Samen met gepassioneerde ondernemers uit de economische schil van natuurgebied De Maashorst willen we groeien naar een klimaat waar kansen ontstaan. Kansen om samen te werken. Om van elkaar te leren. Want als je samenwerkt, maak je van iets kleins iets groters. Maak je van weinig véél meer. Samen maak je echt verschil.”

Commissie PR
De communicatie beslaat voor deze netwerkorganisatie een groot deel van de taken. De uitwerking kost niet zoveel werk, maar het bedenken en het brainstormen over de verschillende uitingen is een taak voor een commissie en daarom zijn we naarstig op zoek naar een communicatietalent die de missie en visie van Maashorst Ondernemers mede kan bewaken.

Ben jij iemand die graag een paar uur per jaar mee wil denken? Ben jij iemand die de uitwerking van ideeën als een uitdaging ziet? We krijgen graag een reactie, mocht je voor een informerend gesprek open staan.

Reacties naar info@maashorst-ondernemers.nl. (secretariaat Maashorst Ondernemers)