MAASHORST – De uitnodiging was heel summier: ontmoeten @MOOS elke laatste vrijdag van de maand. Een initiatief om weer eens wat ondernemersverhalen te horen én om klaar te staan voor ondernemers. Op bezoek ‘zomaar’ bij een lid van de club, waarbij ik van elke ontmoeting een verslag maak.

Ook andere ondernemers laat we weten dat ik er ben. Zo kunnen ze, als ze zin hebben in een verzetje of goed gesprek, aansluiten. Die eerste ‘laatste vrijdagmiddag van de maand’ was 24 september bij Vakantiepark Zevenbergen.
Tijdens deze tweede @MOOS, gehouden op vrijdag 29 oktober in de altijd gezellige herberg D’n Brouwer in Zeeland,  liepen Harm Thoonen van De Wisent Koffiebranderij, Rick van Cleef en Marjan Gevers van Cleefshoeve IJsboerderij en Harold van den Broek, fractievoorzitter RPP (Reekse Politieke Partij) uit Landerd, gezellig binnen.

Harm Thoonen is net voor zichzelf begonnen met zijn prachtbedrijf De Wisent Koffiebranderij. Deze onderneming, opererend vanuit ’t Handelshuys in Uden, produceert op ambachtelijke wijze de meest verse koffie in uitgebalanceerde soorten en smaken en dit doen zij met een handgemaakte koffiebrander van het Nederlandse topmerk Giesen. Harm heeft de passie voor zijn bedrijf gevonden in Italië en verklapt alvast dat ‘Cafe Bisonte’ de naam zal worden voor de koffie die hij met zijn bedrijf gaat produceren. Daarnaast adviseert Harm ook in apparatuur én ondersteunt hij horecaondernemers. Koffie op zijn best vanuit ‘t  Handelshuys in Uden.

Marjan en Rick van Cleefshoeve IJsboerderij, een prachtige onderneming in het buitengebied van Heeswijk-Dinther, kwamen voornamelijk langs om hulp of informatie te vragen voor hun social media en hoe zij hiermee meer bekendheid kunnen genereren. Door de ervaren ondernemers werden veel tips gegeven, wat mag en wat zeker niet mag op het gebied van social media en waar ze aandacht aan kunnen besteden.

Een goed gesprek dus, waarbij we het ook over het Maashorst Ondernemer zijn hebben gehad, waarbij we kunnen concluderen dat nieuwe contacten maken altijd een toegevoegde waarde is. Want na zo’n gesprek kun je met recht zeggen: we hebben kennisgemaakt en kennen elkaar een beetje meer dan voorheen. Het netwerk zal het werk verder doen…

Corona heeft inmiddels voor dit jaar @MOOS uitgeschakeld. Verantwoordelijkheid nemen gaat boven gezelligheid, maar we komen terug. Houd onze social media in de gaten! Of sluit je aan bij ons netwerk!

Met hart voor de Maashorst, Rian
www.maashorst-ondernemers.nl