MAASHORST – De uitnodiging was heel summier: ontmoeten @MOOS elke laatste vrijdag van de maand. Een initiatief om weer eens wat ondernemersverhalen te horen én om klaar te staan voor ondernemers. In de zomer besluit ik mezelf uit te dagen om in elk geval nog drie keer ‘zomaar’ op bezoek te gaan bij een lid van de club, waarbij ik van elke ontmoeting een verslag maak.

Gaandeweg ontstaat het idee dat het wel net zo leuk is dat ik ook andere ondernemers te laten weten dat ik er ben. Zo kunnen ze, als ze zin hebben in een verzetje of goed gesprek, aansluiten. Voor allebei ben ik in en zo geschiedde. Die eerste ‘laatste vrijdagmiddag van de maand’ was 24 september bij Vakantiepark Zevenbergen.
De vrijdag zelf bleek het al snel een goed idee, want een goed gesprek volgde. Vier ondernemers schoven aan @MOOS. Naast de gastheer Twan van Bakel en ondergetekende was er een ondernemer die al lid geworden is in de corona-periode en die nog geen kennis gemaakt had:  Hans Roelofs; van Hegknipservice Maashorst. Daarnaast kwam een potentieel nieuw lid Patrick Kentin van Potvoordoor(ie) – Uw groen- en bloemdoeners, hij staat met zijn compagnon Ed Claus klaar om een bedrijfsentree van een representatieve plantenbak te voorzien. Ook ‘doen’ ze tuinen, wat breed opgepakt kan worden, want door de coronaperiode was een extra dienst een noodzakelijke oplossing om voldoende omzet te maken.

Groene ondernemer
Hans is een ‘groene’ ondernemer en vond met pensioen gaan geen optie, daarom is hij een hegknipservice gestart, hij vertelt ons hoe hij dit innovatief aangepakt heeft. Hij heeft aan veel grote projecten gewerkt bij IBN, maar ondanks dat hij nog niet zolang als zelfstandig ondernemer werkt, heeft hij goede tips en weet wat werkt. Doe vooral wat je leuk vindt en ga daar geld mee verdienen. Zo makkelijk gezegd, maar eigenlijk ook zo makkelijk gedaan, blijkt uit zijn verhaal.

Vele duurzame en productieve tips over het direct ontvangen van de betaling, tot aan groen rijden met een aanhanger, vele onderwerpen komen langs. Een goed gesprek dus, waarbij we het ook over het Maashorst Ondernemer zijn hebben. Wat vooral naar voor komt in het gesprek is de kracht van de natuur. Hoe deze voor energie zorgt wanneer je daar voor openstaat en hoe dit een enorme positieve invloed kan hebben.
Ook het duurzaam denken en groen ondernemen blijkt bij beide heren belangrijk.

En tenslotte kunnen we ook concluderen dat nieuwe contacten maken altijd een toegevoegde waarde is. Want na zo’n gesprek kun je met recht zeggen: we hebben kennisgemaakt en kennen elkaar een beetje.

Het netwerk zal het werk verder doen.
Met hart voor de Maashorst, Rian