Daily Brand heeft de communicatie omtrent de online content verzorgd, waarvan ze even een terugblik brengen voor belangstellenden:

“Hierbij even een terugblik op de maand juli voor wat betreft de Brabantse Juweeltjes online.  Doordat we veel filmpjes gemaakt hebben van Brabantse Juweeltjes, hebben we ook veel content gehad voor de Facebook en Instagram campagne. Hierdoor hebben we een flink aantal verschillende advertentievarianten kunnen maken. Dit heeft de afgelopen maand tot buitengewoon goede prestaties van de campagne geleid voor Brabantse Juweeltje. Maar liefst 135.927 (!) keer zijn de filmpjes de afgelopen maand bekeken. Zelden zien wij zulke goede statistieken in de eerste maand met een dergelijk budget. Een vertoning van de advertentie betekent bij Brabantse Juweeltjes al gauw een klik, dus veel netto-bereik. De afgelopen tijd zien wij juist dat er bij campagnes stijgingen van de kosten aan de orde zijn doordat steeds meer bedrijven zich online begeven, en daarmee de online concurrentie op de platformen sterk toeneemt.

Het uitgebreid inrichten van de campagnes loont. We hebben vier verschillende campagnes getest. Door de vele advertentievarianten was een minimumbudget per filmpje nodig om één campagne tot het einde van de maand juli live te zetten. Dit bedrag kun je op voorhand niet bepalen. Dit heeft te maken met de doelgroep, de tijdsduur, de concurrentie op dat moment, etc., etc. Hierbij kijken wij gaandeweg de maand welke campagnes presteren. De minst presterende campagnes schakelen we uit op basis van de verkregen data. In totaal is het maandbudget nét voor het verstrijken van de maand behaald.

Op Facebook en Instagram zijn de gesponsorde posts heel vaak geliked. Zo is er op Instagram onder andere een bericht dat maar liefst 112 keer geliked is, en op Facebook doet hetzelfde bericht 70 likes. Maar dat is van slechts één bepaalde post, terwijl er in totaal 12 varianten (binnen 4 campagnes) zijn uitgezet. Bij elkaar zal het totaal aantal likes rond de 450 a 500 uit zijn gekomen.

Er zijn maar liefst 3.965 bezoekers geweest, die goed waren voor 4.655 sessies. Je kunt dus stellen dat de campagnes er daadwerkelijk toe leiden dat mensen de site bezoeken en bekijken en gemiddeld meer dan 1 minuut op de website rondkijken. Waarvan de professionals zeggen dat dat een mooi resultaat is.
Het aantal likers van de pagina op Facebook is op 1 augustus ’21 996, dit door 1.097 volgers, en op Instagram 290. Dit krijgt dus ook vaste grond onder de voeten. We kunnen dan ook spreken van een prima start van de Brabantse Juweeltjes online.”

Deelnemen aan dit nieuwe intitiatief? Mail dan naar www.brabantsejuweeltjes.nl/voor-ondernemers