De zon staat inmiddels met regelmaat hoog aan de hemel en lijkt ons hoop te geven. Met het omhoog gaan van de temperatuur lijken de coronabesmettingen te verdwijnen. De volgende versoepelingen staan gepland en dat geeft weer lucht. Het recreatieseizoen is schoorvoetend van start gegaan, maar we zien onze leden vol goede moed seizoen 2021 aanpakken. Het bestuur: “Ga ervoor alsof het je eerste jaar is en het enthousiasme zal je weer meer motiveren.”

De versoepelingen dus, weer aanpassen en aanpakken.  De gasten komen eraan, ze zullen hun weg vinden naar jullie mooie bedrijven. Heb jij een bijzonder verhaal, een mooie aanvulling op je diensten? Laat het ons weten, we maken graag berichtjes voor op www.meermaashorst.nl en social media om je bedrijf te promoten. Daar ben je tenslotte ook lid voor. Bernheze Media profileert: ‘Ondernemers, laat je zien!’. Onze leden Heidi Verwijst en Rian van Schijndel zorgen dat onze Maashorst Ondernemers gezien worden. Maak daar gebruik van! Ga ook eens kijken waar je collega-ondernemers mee bezig zijn:
https://bit.ly/3pf660N

Samen Doen
In april was het de voorzitter die zijn update met de lezers deelde. Hij heeft aangegeven dat zijn tijd als voorzitter een einddatum heeft en hij graag aan een gedreven Maashorst Ondernemer de voorzittershamer overdraagt. Deze persoon zal de tijd krijgen zich de functie eigen te maken.
Veel bestuurlijke bijeenkomsten gingen gewoon door, daar kon ook corona geen verschil in maken. Ook de andere bestuursleden blijven druk in het netwerk bewegen. Zo ook Thea van Leeuwen, een doorgewinterde bestuurder, die haar taak als regionale verbinder serieus neemt.

Thea is als bestuurslid van Maashorst Ondernemers (stakeholder) betrokken bij de Redactieraad; ‘Je treft het in Oss’ #bijonsomdehoek. Deze redactieraad is ontstaan in het begin van de coronacrisis, met als uitgangspunt klaar te staan met een marketingcampagne voor de ondernemers in het centrum van Oss en het buitengebied. Deze ondernemers een hart onder de riem steken als de versoepelingen hun intrede gaan doen. De redactieraad heeft nog steeds regelmatig overleg om bij te schaven en om nieuwe ideeën uit te werken en zo de ondernemers op de kaart te  blijven zetten.

Een online campagne met een uitrol naar offline
Er zijn diverse bloggers en vloggers gescreend die op stap gaan in de regio om verslag te doen over wat je allemaal kunt ondernemen in je eigen regio. Uiteraard is dit ook heel leuk voor de toeristen om inspiratie op te doen wat betreft hun bezoek aan dit gebied. Ga ook eens kijken voor inspiratie en mogelijkheden.

Betrokken bij de overlegtafel op recreatie & toerisme ‘Verbinden en Vertellen’
Recreatie en toerisme vormen het inhoudelijke kader van overleg, waarin vertegenwoordigers van bedrijven, overheden, marketingorganisaties en evenementenorganisaties, natuur, landschap, kunst, cultuur en sport een plek hebben. Deze overlegtafel is bedoeld om elkaar te informeren over lopende zaken en elkaar te stimuleren.
Afhankelijk van de agenda kunnen andere organisaties op basis van thema’s, projecten of urgentie worden uitgenodigd om aan te schuiven. De overlegtafel is niet bedoeld om afspraken te maken over specifieke onderwerpen. De betrokkenen bij het uitvoeringsprogramma ontstond vanuit de betrokkenheid in de visie: recreatie en toerisme Oss Verbinden en vertellen.

Maashorst Events
Thea is ook de uitvoerende spil van Maashorst, Op díe Fiets, het fietsevenement van Maashorst Events dat helaas ook dit jaar niet door kan gaan, maar nog een jaar uitgesteld wordt. Als bestuurslid van Maashorst Ondernemers maakt Thea makkelijk verbindingen tussen de ondernemers voor het maken van interessante fietsroutes die de mooie locaties van onze leden aandoen.

Doe je mee?
Onze bestuursleden zijn gedreven maar hebben ook allemaal hun eigen onderneming. Laat het ons weten als je ons wilt komen versterken of je hier vragen over hebt. Ondanks dat bovenstaande deze keer zich richt op toerisme en recreatie zijn wij een stichting voor ondernemers in alle geledingen; Bedrijven in detailhandel, Industrie, Zorg en Zakelijke dienstverlening (BIZZ) & Toerisme en Recreatie.

Het is fijn als de taken verdeeld kunnen worden en we nog meer kunnen doen voor onze Maashorst Ondernemers. Aangezien we in de Maashorst vergaderen, zou je het jezelf moeten gunnen bestuurslid te worden. Mocht je vragen hebben aan het bestuur:
Twan van Bakel: voorzitter@maashorst-ondernemers.nl
Rian van Schijndel: pr@maashorst-ondernemers.nl
Bas van der Heijden: penningmeester@maashorst-ondernemers.nl
Thea van Leeuwen:  thea@maashorst-ondernemers.nl
Marij van der Leest: info@maashorst-ondernemers.nl
Rene Jetten: rene@maashorst-ondernemers.nl

Informatie delen? Laat het ons weten.