Het bestuur van Maashorst Ondernemers zit niet stil, net zoals ondernemers ook in een corona-lockdown niet stilzitten. Soms vraag je waar de tijd heen gevlogen is en zo zijn we een jaar verder. Vele stille maanden, de tijd ging traag voorbij en tegelijkertijd vraag je je af: ‘Waar ben ik nou zonder klanten toch zo druk mee geweest?’ Het was coronamaatregelen aanhoren, informatie opnemen, laten bezinken en daarmee weer aan de slag. En dat ongeveer na elke persconferentie.
Het is een bijzonder jaar geweest, 2020, waar we nog lang over na zullen praten en ook het eerste half jaar van 2021 hebben we als bestuur – onzichtbaar voor de leden – een paar drukke maanden gehad.

Gemeenten van de Maashorst
Terwijl er enorm veel verandert in het politieke en organisatorische landschap van de Maashorst, veranderde er voor het bestuur van Maashorst Ondernemers niet veel. De voorzitter bleef aanschuiven, al dan niet via online bijeenkomsten, bij bestuurlijke organen als de gemeente en daaruit vloeiende bewegingen. “Die er veel meer zijn dan je zou verwachten in zo’n tijd”, vult voorzitter Twan van Bakel aan.
Als voorzitter en lid van Raad van Advies, die officieel opgeheven is, heeft Twan gesprekken gevoerd over de nieuwe werkwijze in de toekomst.
De gemeenten Landerd en Uden hebben zich voorgenomen om als de gemeente Maashorst verder te gaan. Dit brengt gespreksonderwerpen genoeg met zich mee. Wie gaat het natuurgebied onderhouden? Hoe worden de taken verdeeld? Waar gaat het geld vandaan komen? Maar ook kwamen er gesprekken om onze naam, Maashorst Ondernemers, te verdedigen, om zoveel mogelijk ruis te voorkomen. Interessant, soms nog niet afgerond en alles met de achterliggende gedachte: Hoe dienen we onze leden het beste.

Brabantse Juweeltjes
Gelukkig zijn er ook alweer mooie initiatieven ontstaan dit voorjaar, zoals het nieuwe concept Brabantse Juweeltjes. In samenwerking met de gemeente Bernheze, AA-Land, Centrummanagement Heesch, Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Bernheze) en de Maashorstboeren, nam Twan van Bakel deel in een commissie die het ontwikkelen en uitwerken van het concept op zich genomen had, onder leiding van Daily Brand. In april hebben we hier een presentatie over gehad en rondgestuurd, zodat geïnteresseerde leden aan kunnen schuiven. Ondanks dat het nog uitgewerkt wordt, zijn er al gegadigden die zich aangemeld hebben.  Wordt vervolgd!

Het startpunt van de Maashorst
Ook de pr-activiteiten gingen onverminderd door, mede door de creatieve aanpassingen van onze leden in hun bedrijfsstructuur of hun locatie die in deze periode een flinke opknapbeurt kreeg. Veel bedrijven hebben megaveranderingen ondergaan, sommige bedrijven gaan zelfs door onder een heel andere naam.

Ook al was er veel minder te melden, we gebruikten onze tijd goed en maakten een deal met ons lid Bernheze Media omtrent Meer Maashorst. Hierdoor kunnen onze leden allemaal GRATIS hun gegevens op www.meermaashorst.nl kwijt. Ook de nieuwtjes kun je sturen naar info@meermaashorst.nl en agendapunten van onze leden worden op de agenda van deze website geplaatst. Dit als extraatje door hetgeen wat door corona niet door kon gaan. En zoals op de nieuwswebsite www.meermaashorst.nl te zien is: er blijft nieuws binnenkomen en ook zijn de agendapunten aan het groeien.

Vul hier in de zoekbalk je naam en kijk of je tekst nog voldoet. (met link naar bedrijvengids www.meermaashorst.nl)

Lidmaatschap
Zoals je gemerkt hebt, hebben we het lidmaatschap een keer niet in januari geïnd. Dit zal pas in juni gefactureerd gaan worden. Ook is er mogelijk om een afspraak omtrent de betaling te maken met de penningmeester.

De ledenbijeenkomsten worden veelal medegeorganiseerd door de leden zelf die gastlocatie zijn. Daarom is er voor het bedrag dat je betaalt voor je lidmaatschap ook budget voor projecten zoals de fietskaart, promotionele activiteiten et cetera.

Nu de ledenbijeenkomsten niet door kunnen gaan, zijn we als bestuur alle opties gaan bekijken. Gaan we onze leden minder lidmaatschap laten betalen, toch alternatieven organiseren of waar kan misschien geld reserveren voor een nieuw project? Hier en daar hebben we een oor te luisteren gelegd bij leden en werd gestemd dat we geld reserveren voor een nieuw project. Eentje waar onze leden de vruchten kunnen plukken!
In navolging, en al lange tijd op onze verlanglijst, nu in samenwerking met andere toeristische verenigingen een mooi boekwerk/brochure voor onze leden met alle leden erin. Hierin kunnen we de leden presenteren en voor de bezoekers van het gebied wordt er meteen een mooie wandel- en/of fietskaart in verwerkt. Hoe? Daar zijn enkele leden van onze vereniging over aan het brainstormen. Wordt vervolgd!

Fietskaart
Er zijn voor dit seizoen nog fietskaarten te verkrijgen bij de voorzitter op Vakantiepark Zevenbergen. In april 2022 staat er weer een nieuwe fietskaart gepland. Ook kun je deze link naar de fietskaart delen met je gasten, deze staat ook op de voorpagina van deze website.

Maashorst Events
Het bestuur van Maashorst Events heeft helaas met alle commissie-bestuursleden moeten concluderen dat de sportieve evenementen voor 2021 tot op dit moment doorgeschoven worden naar volgend jaar. Het bestuur kijkt nu of er voor Maashorst Op díe Fiets 2021 nog een mooie coronaproof variant uitgewerkt kan worden. Wordt vervolgd!

Tot slot
Vrijwilligers voor verenigingen zijn steeds moeilijker enthousiast te maken om hun schaarse vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Omdat we graag onze doelstellingen uit willen blijven dragen hopen we dat onderstaande vacature, voor een bestuurslid en voor een voorzitter, vervuld worden.

Brainstormend voor ons 10-jarig jubileum in het voorjaar van 2022 heeft de voorzitter aangegeven het stokje te zijner tijd over te willen dragen. Dit zal in februari zijn en om de nieuwe gegadigden voldoende tijd te geven zich in te lezen en het bestuur te leren kennen, hopen we natuurlijk dat belangstellenden zich nu al willen melden.
In een oriënterend gesprek kunnen we een goed beeld schetsen van wat gevraagd word en hopen zo voor de continuïteit van de verenigingen te kunnen zorgen. Natuurlijk zou het ook kunnen dat je interesse hebt om gewoon als bestuurslid aan te schuiven.

Geeft jouw oerinstinct aan dat je enthousiasme voor de Maashorst en het ondernemerschap meer tot uiting komen in een team met hart voor de Maashorst? Laat het ons weten!

Volgende keer: bestuursleden vertellen enthousiast over hun taken en passie voor de Maashorst.