Bezoek de Brabantse Juweeltjes voor ultieme geluksmomentjes

Wie heerlijk wil ontdekken, genieten en koesteren, die trekt eropuit in de regio tussen Den Bosch en Nijmegen. Deze streek staat namelijk boordevol unieke bezienswaardigheden, to-do-activiteiten en recreatieve mogelijkheden. Wandelaars, fietsers én mensen die zich op gemotoriseerde wijze willen verplaatsen komen er volop aan hun trekken. Je raakt niet uitgekeken tussen Den Bosch en Nijmegen.

Oren en ogen tekort
Oren en ogen kom je tekort in natuurgebied de Maashorst, het Aa-land, De Hooge Vorssel, de unieke wijstgronden rondom de Peulrandbreuk en het prachtige buitengebied van de Maasmeanders. En wat te denken van het aangename en pittoreske centrum van Heesch, natuurtheater de Kersouwe, Meierijsche Museumboerderij en de vele lokale knusse cafeetjes en restaurants met bourgondische inslag? Stuk voor stuk zijn het Brabantse Juweeltjes. Het zal inmiddels helemaal duidelijk zijn: voor ultieme geluksmomentjes verblijf je in het mooie Brabantse land. Begrijpelijk dus dat men dit wereldkundig wil maken. Dit alles heeft reden gegeven tot de oprichting van een nieuwe coöperatie die zich ertoe inspant dat heel Nederland kennis met de regio maakt.

Coöperatie Brabantse Juweeltjes.
De inspiratie tot oprichting van de coöperatie Brabantse Juweeltjes kwam van de gemeente Bernheze. Zij bracht diverse lokale en regionale belangenorganisaties bij elkaar in een denktank. Dit heeft geleid tot een unieke samenwerking van organisaties in de regio waarmee direct een enorm bereik qua potentiële juweeltjes wordt bestreken. Op dit moment zijn dit Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bernheze, Agrarische Natuurvereniging Maashorstboeren, coöperatie Aa-land , stichting Aangenaam Heesch en stichting Maashorstondernemers , met als doel om dit in de loop der tijd zich als een olievlek te laten verspreiden richting meerdere collectieven. Men heeft een uitgebreide communicatiecampagne voorbereid om recreanten en toeristen vanuit heel Nederland bekend te maken met alle vreugdemomenten die je te wachten staan tijdens een bezoek aan het gebied. Ook de VVV Noordoost Brabant is aangesloten en maakt er werk van.

Eenvoudig programma samenstellen
Vanaf 1 juni is de internetsite www.brabantsejuweeltjes.nl te bezoeken op het worldwide web. Op heel eenvoudige wijze stel je dan een programma samen voor één of meerdere dagen, een week of zelfs enkele weken. Een programma vol inspirerende Brabantse Juweeltjes, gebaseerd op individuele interesses en mogelijkheden. Want of je nu bij voorbeeld kiest voor een cultureel-historische agenda, een avontuurlijke of een actieve; voor iedereen valt er veel te ontdekken in één van de mooiste gebieden van de Lage Landen. Ga dus snel op ontdekkingsreis tussen Den Bosch en Nijmegen.

Wie mee wil doen met Brabantse Juweeltjes en/of meer informatie wenst over de mogelijkheden, die kan contact opnemen met Marie-José Lamers via info@brabantsejuweeltjes.nl.