Wat een mooi bericht vanuit Platform Toerisme Landerd!

LANDERD – In de regio hebben vele inwoners al eens de wandelschoenen aangetrokken om ons Oergebied van Brabant; De Maashorst met eigen ogen te verkennen. Wie dat doet, ontdekt hoe
machtig mooi de Maashorst is, en de kans is groot dat je daarmee ook Landerd doorkruist hebt. Die gemeente is dan ook niet voor niets door de wandelwebsite www.tevoetonline.nl genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar 2021.

Jaarlijks organiseert de online wandelkrant een enquête over wandelvriendelijkheid, waarbij iedereen kan meebeslissen. Zo’n veertig gemeenten hebben een gooi gedaan naar de nominatie,
maar slechts drie worden op basis van de enquête ook daadwerkelijk genomineerd. Voor 2021 zijn dat Landerd, Loon op Zand en Roerdalen (Limburg). Nu moet het goud van de verkiezing enkel nog gewonnen worden met behulp van een overtuigend aantal uitgebracht stemmen. Hoe mooi zou het zijn als de gemeente Landerd die titel ten deel valt?

Pareltjes
Want waar anders dan in Landerd kom je tijdens je wandeling wisenten tegen? Waar in Nederland vind je de unieke wijstgronden en historische urnevelden, behalve in Landerd? Hoewel ze voor ons misschien (al bijna) vanzelfsprekend zijn, mogen we niet vergeten dat juist dát is wat ons gebied zo bijzonder, zo prachtig en zo waardevol maakt. En welke weg je ook bewandeld, je komt altijd weer een ander landschap tegen om je gedachten in te laten verdwalen. “Een pareltje dat aan het grote publiek ontsnapt is”, rept de reporter van ‘Te Voet’ dan ook lovend in het nominatiebericht over Landerd.
‘Van Moesland tot Maasland’ is daarbij één van de vele mooie themawandelroutes die het Landerdse wandelnetwerk rijk is, met goede parkeergelegenheid, ijsvogels die in het water duiken, interessante horeca en heerlijke overnachtingsmogelijkheden. Ook kunnen er in Landerd volop GPS-wandelingen worden gelopen, ook wel bekend als het populaire geocaching.

Aanmelden en stemmen
Stem dus ook op Landerd, en help die felbegeerde titel binnen te halen die zo verdiend is! Klik hier, meld je aan en breng je stem uit. Zo gemakkelijk is het! De verkiezing sluit op 19 maart om 18.00 uur. Ook leuk: Nadat je gestemd heb, kun je meteen zien welke gemeente er aan de leiding gaat…