Maashorst Ondernemers hoopt op snelle versoepeling van de coronamaatregelen

MAASHORST – De natuur laat zich geen coronaregels opleggen. De dieren houden geen  afstand en met de lente op komst, zullen de bezoekers van het gebied daar weer snel het resultaat van zien. Het is prachtig weer en er wordt enorm genoten van de ruimte die het Oergebied van Brabant – natuurgebied de Maashorst – biedt. Er wordt gewandeld en gefietst: de mountainbiker geniet van zijn toer net zoveel als de ruiter op zijn paard dat heerlijk door de bossen struint.

Maar het is stil in de horecabedrijven en de recreatieve aanbieders staan te trappelen van ongeduld. De meeste Maashorst Ondernemers hebben een flinke strop gehad afgelopen jaar, wat de afgelopen weken nog eens onderstreept werd, door het niet open mogen zijn tijdens de sneeuwval en het zonnige lenteweekend. De meeste ondernemers zijn heel creatief geworden in het bedenken hoe ze toch nog iets kunnen verkopen, verhuren of organiseren, maar dit staat allemaal in schril contrast met de gastvrijheid die ze normaal bieden. Ze staan stuk voor stuk te trappelen om weer aan de slag te kunnen.

Stichting Maashorst Ondernemers
Maashorst Ondernemers verbindt ondernemers uit de vier gemeenten van de Maashorst. Door gebruik te maken van elkaars krachten ontstaat een natuurlijk netwerk waar kansen voor het grijpen liggen. Kansen om andere ondernemers te ontmoeten, de klantenkring te vergroten, meer naamsbekendheid te krijgen of nieuwe inzichten op te doen. Ze betrekken ondernemers uit de Maashorst bij alles wat er in ons OERgebied gebeurt, zodat zij het maximale uit de Maashorst en het ondernemerschap kunnen halen.

Via een nieuwsbrief en op de website en, zodra de coronaregels weer versoepeld zijn, via bedrijfsbezoeken bij de ondernemers zelf, leggen ze contacten. Tijdens deze ledenbijeenkomsten vertellen de gastheer en gastvrouw over hun bedrijf. Waar de uitdagingen liggen en waar het succes vandaan komt. Deze ledenbijeenkomsten zijn altijd druk bezocht, enerzijds omdat het gewoon interessant is om te horen hoe andere ondernemers hun bedrijf runnen, anderzijds omdat er vele geanimeerde gesprekken ontstaan tijdens deze bijeenkomsten.

Op de hoogte blijven
Er speelt veel in de gemeenten die natuurgebied De Maashorst als hun achtertuin hebben. Ook organisatorisch is het rondom het natuurgebied De Maashorst aan verandering onderhevig. Daardoor krijgt de recreatieve sector meer verantwoordelijk, waar Maashorst Ondernemers graag in ondersteunt en informeert.
Hoe meer ondernemers stichting Maashorst Ondernemers willen steunen door lid te worden, hoe meer middelen er aangewend kunnen worden om samen met de provinciale en regionale organisaties zorg te dragen en aandacht te vragen voor het gebied. Want, naast dat zij  verbindingen legt, werkt het bestuur ook aan de bekendheid van het gebied. Onder meer middels dé bekende gratis fietskaart en een nieuwswebsite voor het gebied.

Landelijke aandacht
In deze samenwerkingen op regionaal niveau dragen niet alleen natuurgebied De Maashorst, maar ook de economische schil en het Oergebied in Brabant uit. Het gebied krijg, met haar opvallende eigenheid, niet voor niets ook landelijke aandacht. Een van de gemeenten is namelijk genomineerd als Wandelgebied van het jaar 2021. Landerd heeft de eer, al is het natuurlijk ook een compliment voor de andere drie gemeenten, die hun voordeel kunnen doen met de extra wandelaars die naar de omgeving trekken.

Landerd genomineerd: stem nu!
Jij kunt ze ook helpen door je stem uit te brengen. Zo’n veertig gemeenten hebben een gooi gedaan naar de nominatie bij de wandelwebsite www.tevoetonline.nl, maar slechts drie worden op basis van de enquête ook daadwerkelijk genomineerd. Voor 2021 zijn dat Landerd, Loon op Zand en Roerdalen (Limburg). “Een pareltje dat aan het grote publiek ontsnapt is”, rept de reporter van ‘Te Voet’ dan ook lovend in het nominatiebericht over Landerd.

Lente
Intussen is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want er zijn veel evenementen die afgezegd worden. Waar vele vrijwilligers met tegenzin afstand van doen en we benoemen nog maar eens de ondernemers die hun bedrijven als een stilleven zien wachten tot ze weer aan de slag kunnen.
Stichting Maashorst Ondernemers staat in de startblokken om veel aandacht te vragen voor de horeca en de recreatieve aanbieders.

Maar zoals het is met alles: … zodra het weer kan.

Intussen lid worden? Klik dan hier…