Een inspirerend Facebookbericht van onze collega De Heische Hoeve:

Lockdown-investering #7: Een delicatessewinkel in Den Bosch!

Ik hoor je denken: investeren in detailhandel? In deze tijd?? Jazeker! Op de dag van de persconferentie hebben wij de sleutel gekregen van onze volgende lockdown-investering: een prachtig pand in de Ridderstraat in het hart van de oude binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Daar komt onze splinternieuwe winkel met boerderijdelicatessen van De Heische Hoeve. Als Mohammed niet naar de boerderij komt, dan brengen wij de boerderij gewoon naar Mohammed. Tijdens de eerste lockdown hadden we onze boerderijwinkel online al helemaal ingericht voor ‘de clicks’ dus nu ook ‘de bricks’: we gaan crossmediaal.
Eerder investeerden we tijdens de lockdowns al in een koffiebranderij(#1), een bierbrouwerij(#2), een olijfbomenplantage(#3), een voedselbos (#4) een boerderijcamping (#5) en een restaurant (#6). De filosofie hierachter? In de horeca kun je geen omzet inhalen. Verloren omzet komt nooit meer terug. Maar door nu de uren van ons team te investeren in de ontwikkeling van nieuwe markten en concepten, kunnen we te zijner tijd hopelijk de omzet inhalen van de uren die we nu in innovatie en vernieuwing steken.
Zoals we dat eerder ook al deden met een voedselbos, olijventeelt, bier, koffie, een camping en een restaurant. Maar dat zijn samen met de winkel slechts 7 voorbeelden, 1 more to come!????

Lees hier een artikel dat donderdag 21 januari verscheen op BD.nl