Geopark en IVN Natuureducatie gaan recreatieondernemers opleiden tot Gastheer/Gastvrouw van het Landschap

Binnen de programmalijn ‘Beleven en verbinden’ van het Geopark Peelhorst en Maasvallei start IVN Natuureducatie komend najaar met het programma Gastheer van het Landschap voor recreatieondernemers. Het programma bestaat uit een cursus van vier dagdelen (november 2020 t/m februari 2021) over alle landschappelijke bijzonderheden het gebied, waarna in het vervolgtraject samen gewerkt gaat worden aan concrete beleefarrangementen om recreanten de unieke Peelrandbreuk en omgeving te laten beleven. Gastheer van het Landschap is een
landelijk programma van IVN, waarmee in tientallen gebieden al talloze Gastheren en -vrouwen zijn opgeleid die hun gasten van alles over de omgeving kunnen vertellen. In een tijd van herwaardering van de nabije natuur wordt dit door bezoekers zeer gewaardeerd!

Voor Geopark Peelhorst en Maasvallei wordt de cursus op dit moment door IVN op maat gemaakt en de cursusbundel samengesteld. De cursus start op 24 november en er is plaats voor 25 deelnemers. Ondernemers die al interesse hebben en zich willen aanmelden, kunnen meer informatie over de cursus vinden op de website van IVN.

Hier vind je bovendien alle praktische informatie.