Beste Maashorst Ondernemers,

Onlangs heb ik gereageerd op een oproep van het bestuur van de Maashorst Ondernemers om een vacature in te vullen voor de ‘Grote Kennistafel van de Maashorst’, als verbindende schakel tussen de Maashorst Ondernemers en het Maashorst Team/Bestuurlijk Regie Team. Wat mij interessant lijkt, naast het werken in het natuurgebied van de Maashorst, is met name de aanhef: ‘Wil je echt alles weten?’,  ja dus.

Centrummanagement Uden
Maar laat ik me eerst in het kort voorstellen: mijn naam is René Jetten en ik kom uit Uden. Van beroep ben ik fotograaf en zo gezegd ‘geboren en getogen achter de toonbank’ in de fotozaak van mijn ouders. Nadat ik medio 2008 na 49 jaar de deuren voorgoed had dicht gedaan van mijn onderneming, werd ik gevraagd om voor het winkelcentrum van Uden een centrummanagement organisatie op te zetten. En in deze laatste periode heb ik gedurende 11 jaar alle branches en aanverwante partijen vertegenwoordigd als centrummanager en al netwerkend de grotere visie
over het winkelcentrum uitgedragen. Kortom, ik ben altijd werkzaam geweest vóór en in het MKB.

Raadslid
Daarnaast ben ik ook 8 jaar raadslid geweest in de gemeente Uden waardoor ik de werkzaamheden binnen het gemeentehuis en het politieke krachtenveld van dichtbij heb meegemaakt. Voor mijn rol als centrummanager/verbinder was dit een welkome aanvulling want de belevingswereld en werkwijze van ondernemers versus een ambtelijke organisatie liggen vaak ver uitelkaar.

Gemeenschappelijk belang
Net als in een winkelcentrum, waar tegengestelde belangen vaak de boventoon voeren en in de publiciteit staan, is er ook één gemeenschappelijk belang te vertellen. De Maashorst als natuurgebied in ontwikkeling waar natuur, recreatie en ontspanning naast elkaar een plaats moeten vinden. Om van dit natuurgebied een robuust ‘oer’-gebied te maken gaan echter nog wel 50 jaar voorbij. Ondertussen willen recreanten, sporters en natuurliefhebbers wel gebruik maken van dit gebied.
Grote vergezichten zijn mooi en nodig om te besturen, maar de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk is voor een Maashorst Ondernemer het belangrijkst. Zeker in deze Corona periode waar ondernemers met moeite hun hoofd boven water proberen te houden en de toekomst onzeker is.

Hands-on zogezegd. Zo heb ik ook gewerkt als centrummanager en zo wil ik ook van dienst zijn voor de Maashorst Ondernemers.

Met ondernemende groet en wellicht tot binnenkort,

René Jetten