Graag vragen we aandacht voor een vragenlijst over het beheer van De Maashorst!
Een onafhankelijk en anoniem onderzoek.

Dit jaar wordt het begrazingsbeheer in De Maashorst geëvalueerd. Een onderdeel van deze evaluatie is een onderzoek naar ervaringen van gebruikers van het gebied. Daarbij kijken ze specifiek naar de beleving van een in Nederland unieke situatie: de aanwezigheid van wisenten, taurossen en Exmoorpony’s in één natuurgebied. Met de evaluatie willen ze inzicht krijgen in hoe gebruikers van De Maashorst deze unieke situatie ervaren. Jouw ervaring dus!

Graag horen ze ook jouw mening; die van een ondernemer in de Maashorst. Een vragenlijst waarvan we hopen dat jij je mening deelt. Aangezien we meestal alleen laten horen wat beter kan, zou het ook mooi zijn, wanneer liefhebbers laten horen wat er zo mooi is aan het gebied. Waarom maak je gebruik van het gebied of waarom blijf je er weg? Waar verheug je je op bij een bezoekje en wat brengt het jou?

Op basis van de uitkomsten van de evaluatie wordt beoordeeld welke aspecten eventuele aanpassing behoeven en welke juist in stand moeten blijven. Door mee te werken aan het onderzoek kun je invloed uitoefenen op de toekomst van De Maashorst.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten en is volledig anoniem. Voor het onderzoek zijn we op zoek naar gebruikers van het gebied die na het invullen van de vragenlijst telefonisch geïnterviewd willen worden. Dit doen we om dieper op de vraagstukken in te kunnen gaan. Als je het interessant/leuk vindt om hieraan mee te doen kun je dit aan het einde van de vragenlijst aangeven. In dit geval is de door jou ingevulde vragenlijst niet meer anoniem. Wij maken een blinde selectie uit de aanmeldingen die we hiervoor krijgen.

Onder de deelnemers verloten we twee rondleidingen voor twee personen met een persoonlijke gids door De Maashorst. Een bijzondere ervaring die zelfs voor de grootste kenners nog verrassende plekjes en weetjes zal opleveren. Invullen van de vragenlijst kan tot uiterlijk woensdag 10 juni.

Corona-periode
Toelichting Coronatijd: Gezien de huidige omstandigheden omtrent het Coronavirus ben je wellicht minder vaak of juist vaker in het gebied te vinden dan normaal gesproken. Wij vragen je om bij het beantwoorden van de vragen uit te gaan van de situatie voorheen, waarbij je niet gelimiteerd wordt in het aantal bezoeken aan het gebied en de activiteiten die je daar uitvoert.