Zorg dat 1,5 meter afstand mogelijk blijft!

De lente is in aantocht. Het zonnetje schijnt. We begrijpen hoe verleidelijk het is om nu de natuur in te trekken. Maar als het druk wordt, is het op sommige plekken lastig om 1,5 meter afstand te houden. Beperk daarom aankomend weekend je bezoek aan De Maashorst. Breng jezelf en anderen niet in gevaar.

 Het is van levensbelang om de maatregelen van het RIVM te blijven volgen. Afgelopen weekend bleek het op piekmomenten lastig om 1,5 meter afstand te bewaren op bepaalde plekken in De Maashorst. Dit geldt met name voor de fietspaden in Herperduin en het Slingerpad. Houd hier rekening mee en vermijd deze plekken aankomend weekend liefst.

 Broedseizoen

Ook voor de dieren blijft rust in het gebied van belang, gezien de start van het broedseizoen. Blijf daarom op de paden en honden moeten aan de lijn. Houd in de hele Maashorst rekening met 1,5 meter afstand tot mensen en in het begrazingsgebied 50 meter tot de grote grazers.

Extra BOA’s en Rangers ingezet

Ook dit weekend zijn er extra BOA’s en rangers in het gebied en bij de parkeerplaatsen aanwezig. Zij attenderen mensen op het naleven van de regels om zo de veiligheid voor mens en dier te vergroten.

We vertrouwen er op dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Hopelijk kunnen we snel weer onbezorgd naar buiten en genieten van alles wat ondertussen gewoon doorgroeit en bloeit.