Een van de kerntaken van Maashorst Ondernemers is ‘Verbinden’. Het bestuur van Maashorst Ondernemers vindt het belangrijk om contact te hebben met de andere netwerken in de Maashorst zodat zij alle leden op de hoogte kan brengen van wat er speelt.

Maandag 2 maart vond er een erg interessante avond plaats in Ambianz in Zeeland ter ere van het 35-jarig bestaan van ZOV; Zeelandse Ondernemersvereniging.
‘De kracht van het collectief’ was het motto die avond.

Verhaal van Zeelandse ondernemers
Een uitnodiging van de Zeelandse Ondernemersvereniging was een mooi moment om de verbinding met de Zeelandse Ondernemers aan te halen. Het was een avond met een programma waarin John Eijsermans, Alfred van Meegen, Hans Vereijken en Frits van Eerd het woord kregen waar natuurlijk ook, na een muzikale onderbreking en een informatieve kwis, genoeg ruimte was om te netwerken. John Eijsermans bracht het verhaal, versterkt door oude foto’s, van Zeelandse ondernemers die in de jaren ’20 en ’30 begonnen. Van een lang dorpslint aan winkeltjes aan huis, naar een mooi ondernemend dorp met een energiek industrieterrein én een gezellig hart en modern, dynamisch centrum waar alles bezet is.

Partner
Wethouder Hans Vereijken nam waar voor de door ziekte afwezige burgemeester Bakermans. Hij sprak vol complimenten over de ondernemersvereniging, waarbij hij aangaf dat de ondernemers van Zeeland een echte partner zijn voor de gemeente. Namens de gemeente Landerd en Uden sprak de wethouder over de proactieve houding van de vereniging, ook met betrekking tot de samenvoeging van de twee gemeenten. Alfred van Meegen gaf een ‘doorkijk naar de toekomst’ waarin verbinden en informeren de prioriteit zullen hebben.

Ondernemers
Niemand minder dan CEO Jumbo Supermarkten Frits van Eerd werd gestrikt om zijn verhaal te vertellen, het ondernemersverhaal vanaf de start toen het nog Van Eerd groothandel heette, tot de huidige 90.000 medewerkers die zich ‘Jumborianen’ mogen noemen. Frits sprak over het bedrijfs-DNA dat bestond uit ‘samen’, ‘ondernemen’, ofwel meedeinen met de vraag van de klant, en ‘winnen’. “Want wie houdt nou niet van winnen?”, gaf Frits een brugje naar het gevoel dat Jumbo wil meegeven door zich aan de topsporters te verbinden, zoals onder andere Max Verstappen.