Bestuursinfo
Om 19.00 uur werden de leden van Maashorst Ondernemers ontvangen door de familie Derks en het bestuur van Maashorst Ondernemers, met een koffie, thee en iets lekkers. Om klokslag 19.15 uur startte voorzitter Twan van Bakel het welkomstwoord met de nieuwtjes vanuit het bestuur. Het bestuur werkt aan de herkenbaarheid van de club en doordat we ons hebben laten zien afgelopen jaar bij de ondernemersverenigingen, de netwerken in de gemeenten en in de media, zijn we een groeiende en bloeiende club. Kelly van Lith van Team De Maashorst zou het verhaal komen vertellen van het Oerfestival 2020. Helaas was zij door ziekte verhinderd.

Bekendheid
Rian van Schijndel, bestuurslid Maashorst Ondernemers, werd ‘ingevlogen’ om verslag te doen van wat het bestuur allemaal aan marketing en pr mogelijkheden heeft voor de leden. Hoe we onszelf laten zien bij de initiatieven om ons heen, betrekking hebbend op onze kerntaken: verbinden, faciliteren en informeren. Ze vertelde over de enquête, de fietskaart, over de afbeeldingen in de toolkit, Maashorst Ambassadeurs ofwel de gastheren en -vrouwen van de Maashorst.  Maar ook over de vacatures die nog op de website staan en die hopelijk ingevuld gaan worden…

Ton Derks
Hierna was het woord aan Ton Derks. Hij vertelde zijn verhaal, van klein tot groot, van groeien en jezelf trouw blijven. Inmiddels zijn er drie BillyBird locaties waarover op de website alles te lezen is. Ton vond het veel interessanter om het te hebben over het feit dat als je jezelf ontwikkeld in je persoonlijke groei, je bedrijf ook meegroeit. En dan doe je wat je heel graag doet. Ton heeft van alles gedaan en bedacht samen met zijn vrouw dat het toch wel gaaf zou zijn als ze, waar ze zich in de vakantie mee vermaken, geld mee konden verdienden.

De zonnebank werd ontwikkeld en Phillips werd de grootste concurrent van het familiebedrijf. Was het doel van de gasten ooit het ‘bruin worden’, de doelstelling werd veranderd en de familie Derks deinde met de haar klanten mee. Daarnaast wilde ze zorgen dat hun inkomen niet afhankelijk was van het weer. Zij was het eerste familie entertainment centre dat een draaimolen binnen had staan.
Kijken en opletten wat zich in de omgeving afspeelt én Amerika werd altijd goed in de gaten gehouden, want daar blijken ze op alles een voorloper te zijn.

Familiegeheimen
Zoon Maarten, die sinds drie jaar aangeschoven is bij het bedrijf (net als zoon en werktuigbouwkundige Paul die niet aanwezig was op de ledenavond), vertelde ook heel open over hoe zij als familie samen goede afspraken maakten toen hij en zijn broer in het bedrijf kwamen. Na de presentatie werden de aanwezige leden nog verwend met lekkere hapjes en een drankje.
Ook toen werden aan Ton en Gerrie nog vele vragen gesteld. Een mooie interessante avond, waarvan we er niet genoeg kunnen hebben.

Wij danken de familie Derks voor de gastvrijheid en alle aanwezigen voor de gezelligheid.