Het advies vanuit de overheid is duidelijk. Vanwege de maatregelen die de overheid voorschrijft, zien wij geen andere optie dan Maashorst Trailrun 2020, die op zondag 5 april zou plaatsvinden, af te gelasten. Alle betrokken partijen ontvangen uiteraard bericht van ons, ook de voorinschrijvers krijgen snel bericht over hoe het nu verder gaat.

De tweede editie van Maashorst Trailrun; een evenement voor het hele gezin, is afgelast. Men kon kiezen uit de 5, 12 of 22 kilometer. En voor kinderen tot en met 12 jaar werd een speciale Kidstrail georganiseerd over 1 én 2 kilometer. Ook was er voor de sponsorloop al een en ander in gang gezet en hadden verschillende bedrijven al een team aangemeld. Stichting Maashorst Events en De Keien Atletiek hebben een uitdagend én mooi parcours uitgezet, waarbij iedereen de kans krijgt de mooiste plekken van de Maashorst te ontdekken. Start- en finishlocatie is Charme Camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk.

Uitstel of afstel
Op de vraag of Maashorst Trailrun uitgesteld wordt naar een nader moment in 2020 of naar volgend jaar wordt verschoven, hebben we nog geen antwoord. We gaan hierover in overleg en komen hierover zo snel mogelijk met uitsluitsel.

Met veel enthousiasme hebben we de voorbereidingen getroffen voor Maashorst Trailrun. Wij hopen met de afgelasting een bijdrage te leveren aan het indammen van de uitbraak van het coronavirus.

De actuele situatie is te volgen op de Facebookpagina maashorstevents en www.maashorst-events.nl.