Schrikkelbos is een jong voedselbos. De eerste bomen zijn in het voorjaar van 2015 gepland. Inmiddels staan er zo’n 150 verschillende eetbare bomen, struiken en vaste planten. Mijn missie is om anderen te inspireren om dichter bij hun voedsel te staan. Eten hoeft niet uit de supermarkt te komen. We kunnen zoveel eetbaars om ons heen hebben, maar je moet het wel weten en zien! Ook wil ik boeren graag inspireren want de huidige crisis in de landbouw vraagt om anders denken én anders eten. Misschien breng ik met Schrikkelbos boer en burger dichter bij elkaar.

Schrikkelbos
Contactpersoon: Marian Langens
Schrikkelvenstraat 5
5384 SR Heesch
0412457435
marianlangens@gmail.com
www.schrikkelbos.nl

Landbouw bedrijven met respect voor de natuur!

Social Media
Social Media

Marian Langens

” Mijn roots liggen in de Flevopolder waar ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf. Ik ben geboren op 16 oktober 1964 en in 1979 is die dag door de VN uitgeroepen tot Wereldvoedseldag, een dag om stil te staan bij de wereldvoedselproblematiek. Ik ben in Wageningen gaan studeren waar ik koos voor de studie Humane Voeding. Toen ik mij settelde in Heesch, nam ik al gauw een volkstuin en toen ik daarna in aanraking kwam met de permacultuurprincipes ging er een wereld voor me open! Er waren meer mensen die tuinierden zoals ik. Door de verhuizing naar de Schrikkelvenstraat, waar we veel grond tot onze beschikking hebben, was de stap naar een voedselbos een logisch vervolg. Ik heb jaren gewerkt als arbeidshygiënist bij diverse bedrijven. In 2018 heb ik mijn baan opgezegd en de stap gezet om voor mezelf te beginnen.”