Word ook AmbassadOER van het Oergebied in Brabant!

Ben je recreatieondernemer en wil je meer kunnen vertellen aan je gasten en bezoekers over de natuurparels en oerschatten in De Maashorst?
En met trots uitleggen waarom dit een Oergebied is? Of je gasten tippen over bijzondere plekken en routes door dit gebied?
Schrijf je dan nu in voor de vernieuwde IVN-training ‘Gastheer van het Landschap’. Je kunt daarna met recht zeggen dat je een AmbassadOER van De Maashorst bent.

Inmiddels zijn er al 85 gecertificeerde Gastheren en -vrouwen van het Landschap die Het Oergebied in Brabant toeristisch-recreatief met trots uitdragen.
Bij voldoende belangstelling start in februari 2020 weer een nieuwe training om het netwerk verder uit te breiden.
Een niet te missen training voor alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in recreatie en toerisme rondom De Maashorst, zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant, verhuurbedrijf?
Of bied je activiteiten aan in het gebied, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme?
Doe mee en leer meer over (de parels en geheimen) van De Maashorst.
Je kunt deelnemen met meerdere personen van een bedrijf.

Dit ga je ontdekken
1. De ins en outs over De Maashorst – het Oergebied in Brabant: zoals het ontstaan, cultuurhistorie, landschap, natuur, actuele ontwikkelingen, de oer-elementen, communicatie kansen),
zodat hiermee je gasten en bezoekers het gebied echt kan laten beleven.

2. Collega-bedrijven die samen met jou De Maashorst toeristisch-recreatief willen uitdragen, bezoekers willen binden en verrassen.
En je gaat samen activiteiten ontwikkelen die aansluiten op – en daarmee het merk versterken van – De Maashorst als het Oergebied Brabant.
Dit kost het qua tijd: De training bestaat uit ​vier dagdelen en een terugkombijeenkomst na het seizoen.
Facultatief wordt mogelijk een module storytelling aangeboden. Excursies en uitwisseling zijn een belangrijk onderdeel.
Na afronding ontvang je een raamsticker en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ en wordt je bedrijf opgenomen in het netwerk van meer dan 2.500 Gastheren door heel Nederland (zie ​www.ivngastheervanhetlandschap.nl ​) en de 85 Gastheren van het Landschap in De Maashorst. Je blijft ook na de training betrokken bij
ontwikkelingen en we dagen je uit deel te nemen aan actieve netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Programma
Het programma van de training ‘Gastheer van het Landschap’ is in hoofdlijnen onderstaande:

Di 4 februari 2020 (13.30 tot 17.00 uur) • Kennismaking • Introductie Gastheer van het Landschap. • Thema ‘Ontstaan van het landschap De Maashorst’ (Oerschatten en natuurparels: cultuurhistorie/ archeologie & wijst) • Excursie ‘Ontstaan van het landschap’

Di 18 februari 2020 (13.30 tot 17.00 uur) nntb, in de buurt van Peelrandbreuk, Annabosje • Bespreking huiswerkopdracht • Thema ‘De oernatuur van De Maashorst’ Natuurparels en de grazers: oernatuur/grote grazers) • Excursie ‘De oernatuur van De Maashorst’ • Opdracht (nntb)

Di 3 maart 2020 (13.30 tot 17.00 uur) nntb; In de buurt van het begrazingsgebied nntb • Branding en communicatie Het Oergebied in Brabant. • Workshop Product- en arrangementontwikkeling, aansluitend op het Oerverhaal.

Di 24 maart 2020 (13.30 tot 17.00 uur) nntb • Pitches Oerproducten- en arrangementen door de deelnemers. • Excursie (nntb)

November 2020 nntb Terugkombijeenkomst na één seizoen als Gastheer van het Landschap De Maashorst.

De kosten voor de training zijn € 250,- per persoon. Er kunnen meerdere deelnemers van een bedrijf meedoen (maximaal 3 deelnemers per bedrijf).
De deelnamekosten zijn inclusief 5 bijeenkomsten van een dagdeel, een uitgebreide informatiebundel/bezoekersinfo, gastsprekers, inspirators, excursies in het gebied, koffie/thee/netwerkborrels en raamsticker/certificaat. De training gaat door bij minimaal 14 deelnemers en heeft een maximum van 25 deelnemers. Dus schrijf je snel in via deze aanmeldlink.

Over IVN en Gastheren van het Landschap
​Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leidt IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer en – vrouw vertellen zij hun gasten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied.
Zodoende beleven recreanten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied.
Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. Meer informatie over IVN Gastheer van het Landschap klik hier!​