Begin deze maand is Bart van Dijk gestart in zijn nieuwe functie als Maashorst Manager. Als boegbeeld voor De Maashorst zal hij zichtbaar en aanspreekbaar zijn en is hij verantwoordelijk voor de bestuurskracht van de samenwerkende gemeenten, Staatsbosbeheer en het Waterschap alsmede voor het professionele uitvoeringsniveau van het Maashorst Team. Bart stelt zichzelf aan jullie voor.

,,Hallo, mijn naam is Bart van Dijk, ik ben 49 jaar en opgegroeid en nog steeds woonachtig in het ‘Brabantse’ Nuenen. Ik woon daar samen met Marinke en onze zoontjes Mees (7) en Gys (4). In mijn vrije tijd probeer ik regelmatig te sporten: hockey, hardlopen, wandelen en mountainbiken en vooral verplicht veel voetballen en op de trampoline met de jongens. En naast de sociale aangelegenheden (verjaardagen, etentje, vrienden) mag ik (graag) wat meer tijd besteden aan tuinieren, theater en een leuk concert. Op vakantie pionier ik het liefste door prachtige streken met een sterke eigen identiteit en die het liefst nog wat onbekend en onbemind zijn.”

Graag meebouwen
,,Ik ga samen met het Maashorst Team met veel enthousiasme aan de slag met de organisatorische, bestuurlijke en inhoudelijke vragen die er liggen en die er op ons afkomen. Maar graag werk ik ook verder aan een gebied waaraan mensen graag meebouwen en waar mensen graag willen zijn. Ofwel met een duidelijke missie, een heldere aanpak en de juiste knowhow  werken aan een toekomstbestendig gebied met een steeds hogere waarde voor de natuur, de gebruikers en de bezoekers.”

Complexe gebiedsopgaven
,,Momenteel werk ik naast mijn functie als Maashorst Manager nog als programmamanager voor Recreatie Noord-Holland (directeur recreatieschap Spaarnwoude). De jaren daarvoor werkte ik onder andere als programmamanager aan grotere en complexe gebiedsopgaven zoals Landschapspark De Open Linie (Oosterhout – Breda), Programma Donge-oevers,  Leidse Ommelanden en Ontwikkeling ontvangstgebied Nationaal Park Nieuw Land (Oostvaardersplassen – Markerwadden – Lepelaarsplassen).

Energiek en levend
,,Ik hoop met mijn ervaring op het gebied van (organisatie-) ontwikkeling van natuur, landschap en recreatie samen met jullie de Oerkrachten van de Maashorst te benutten en het gebied samen energiek en levend te houden voor nu en voor de toekomst. Voor vragen en zaken weten jullie me hopelijk vanaf nu te vinden en voor degenen die ik nog niet sprak of ontmoette hoop ik dat we snel nader persoonlijk kunnen kennis maken. Ik kijk er naar uit!”

Bron: Nieuwsredactie van De Maashorst