MAASHORST – Met de natuur als gastheer barst tijdens de herfstvakantie Oerfestival De Maashorst los. Een festival met karakter: stoer, spannend, ruw en echt. Op zondag 13 oktober is de aftrap in Herperduin met een programma boordevol kinderactiviteiten en natuurbeleving rondom speelbos Da’s Leuk! De stuifduinen vormen net als vorig jaar de arena voor de obstacle run van Dunes Games. Stoer om aan mee te doen, maar ook een schouwspel om naar te kijken vanaf het foodplein onder de bomen. Want onder een stretchtent, met de voeten in het zand smaken pure producten uit de streek nóg lekkerder.

De week na 13 oktober staat bol van oeractiviteiten en evenementen bij ondernemers in het gebied waarbij de ingrediënten natuur, cultuurhistorie, archeologie en food zorgen voor een aangename proeverij van alles wat de Maashorst te bieden heeft. Een leuke en interessante rode draad’ wordt gevormd door ’t schapenvolk’ dat tijdens de festivalweek van locatie naar locatie wandelt. Het belangstellende publiek kan daarbij aansluiten.

’t Schapenvolk
Tijdens de Oerweek loopt ‘t schapenvolk over de voormalige verbindingswegen in de Maashorst, de ‘dreven en driften’ van het Oergebied in Brabant. Iedere dag maken de herders met hun kudde en herdershonden en een gezelschap van wolspinsters en viltsters een wandeltocht van de ene Oerevent locatie naar de volgende bestemming. Bezoekers en bewoners van het oergebied kunnen aansluiten tijdens de wandeltochten. Geef je over aan het langzame tempo van de schaapskudde! Ervaar de oertechnieken van het wolbewerken na aankomst op de bestemming.

Locaties gezocht
De voorlopige planning is: zondag 13 oktober Herperduin; maandag 14 oktober nog onbekend; woensdag 16 oktober Keent; donderdag 17 oktober Hartje Groen; vrijdag 18 oktober Het Voorhuis, zaterdag 19 oktober nog onbekend en zondag 20 oktober Zevenbergen en De Nistel. De verwachte vertrek- en aankomsttijden worden nog bekend gemaakt. Zoals uit de planning blijkt worden nog locaties gezocht op maandag 10 en zaterdag 19 oktober die op 7-8 km afstand liggen van de voorgaande bestemming. Locatie eigenaren die het leuk vinden om ’t Schapenvolk te ontvangen en open staan voor hun activiteiten kunnen zich aanmelden via info@demaashorst.nl.

Volg ons
Het programma van het Oerfestival de Maashorst krijgt de komende weken steeds meer vorm. Volg ons op Facebook Oerfestival de Maashorst 2019 of kijk op de website www.oerfestivaldemaashorst.nl