HEESCH – Op vrijdagavond 2 augustus is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Door de telescopen zijn de heldere planeten Jupiter en Saturnus te zien.

Op Jupiter kunnen we de wolkenbanden te onderscheiden rond de planeet ontwaren we zijn vier grootste manen. En van Saturnus zijn de indrukwekkende ringen goed zichtbaar

Ook kan men enkele sterrenbeelden en heldere sterren leren kennen, zoals Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Zwaan, Lier, Wega, Altaïr en Poolster. Met wat geluk zien we ‘vallende sterren’ of meteoren, want in de zomermaanden zijn verscheidene meteorenzwerm actief. Het moet wel onbewolkt zijn om de planeten, sterren en meteoren te kunnen waarnemen.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: € 5,- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: 0412-454999. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.