Bekijk hier het artikel in PDF

Maashorst Ondernemers is een actief netwerk rondom en in natuurgebied De Maashorst, een OERgebied waar we allemaal van genieten. Regionaal ondernemerschap groeit door verbinding, dat is de visie. Maashorst Ondernemers richt zich dan ook op ondernemers in de economische schil Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Het doel is elkaar echt goed leren kennen om zo te groeien naar een klimaat waar kansen ontstaan om samen te werken. Want als je samenwerkt maak je van iets kleins iets groters.

Regionaal ondernemerschap in de Maashorst; Drijvende kracht!

Breed netwerk

Rian van Schijndel, bestuurslid: “Voor elke ondernemer kan het doel anders zijn. Wel merken we dat de interesse om aan te sluiten bij een netwerk dat breder georiënteerd is dan de lokale ondernemersvereniging, steeds groter wordt. We zitten inmiddels op ruim honderd leden.
Ondernemers in dit gebied hebben elkaar enorm veel te bieden.”

Faciliteren van ontmoetingen

De Maashorst groeit en biedt een schat aan mogelijkheden. “Door het faciliteren van ontmoetingen wordt kennis gedeeld en ontstaan interessante samenwerkingen. Hierdoor groeien we naar een optimaal ondernemersklimaat als drijvende kracht van De Maashorst. Om leden met elkaar in contact te brengen, organiseren we zo’n vier tot vijf keer per jaar uiteenlopende bijeenkomsten. Je kunt daarbij denken aan een bedrijfsbezoek bij een van de Maashorst Ondernemers, gecombineerd met bijvoorbeeld een bierproeverij. Maar ook aan Instagramworkshop of Solextoer, als voorbeeld van een bedrijfsuitje.”

Concrete samenwerkingen

Samenwerken kan op allerlei manieren. Soms gaat het om opdrachten die je elkaar gunt. En als je elkaar goed kent, ben je ook eerder geneigd iemand in jou netwerk aan te bevelen. “Zo heeft Mieke Langenhuizen van Social Monday Thea van Leeuwen van gastenverblijf Het Voorhuis ontmoet op een van de bijeenkomsten. Mieke heeft Thea geholpen om alles uit Instagram te halen. En als ik naar mezelf kijk: ik zit in Nistelrode met mijn bedrijf en werd benaderd door een ondernemer in Zeeland die een tekst wilde laten schrijven. Onder de leden van Maashorst Ondernemers bevindt zich een goede tekstschrijver. Zij heeft de opdracht uiteindelijk ook gekregen. Dit is echter maar een greep uit de legio voorbeelden die ik zou kunnen opnoemen. Het stimuleren van samenwerkingen binnen een netwerkvereniging is op zich niet uniek, maar wat wel uniek is binnen Maashorst Ondernemers is dat de regio zo groot is. De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant en verbindt ons met elkaar. Het gebied wordt omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. De economische schil rijkt echter nog verder en is leidend voor de regio van Maashorst Ondernemers.

Ook voor jou?

Ben je ondernemer in de economische schil rondom Bernheze, Uden, Landerd of Oss, dan ben je een ondernemer in het Maashorstgebied. Word je lid dan kun je rekenen op meer naamsbekendheid, nieuwe inzichten, kansen om samen te werken en mogelijkheden om je kennis te vergroten. Het bestuur verwelkomt graag nieuwe ondernemers die mee willen praten en eventueel hun medewerking willen verlenen aan een van de contactgroepen. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ kan de fundering van de stichting breder gedragen worden. Je bent dus van harte welkom bij Maashorst Ondernemers.

Bron: Booming Magazine