NISTELRODE – Op zondag 14 juli gaan gidsen van Natuurcentrum De Maashorst op zoek naar lekkers uit de natuur. Er wordt een bezoek gebracht aan de overburen van het natuurcentrum, een bio-boer, waar koeien en kippen te zien zijn. De boer vertelt hoe ze verzorgd worden en hoe ze leven, wat ze ons geven en wat er van gemaakt wordt. Enkele producten hiervan worden meegenomen naar het natuurcentrum. Daarna gaan de deelnemers op zoek naar eetbare planten in de natuur en kijken ze samen met de gids wat daarvan meegenomen kan worden. Met al dit lekkers wordt een gerechtje gemaakt dat heerlijk wordt opgesmuld in de picknickweide van het natuurcentrum. Dat is buitenleven ten top en leuk voor iedereen, ook voor kinderen! Deelnemers betalen €5,00 per persoon. Opgeven vooraf is noodzakelijk en kan op www.natuurcentrumdemaashorst.nl 

Wat mooi, die koeien in de wei en de kipjes die rondscharrelen bij de bio-boer.

Wat eten ze eigenlijk en wat geven ze ons? Van de lekkere melk van de koeien maakt de bio-boer mooie producten, interessant om te kijken hoe dat allemaal gaat. En… zijn er misschien ook al lekkere eitjes van de kippen? Leggen ze het hele jaar door eieren? Dat kan gevraagd worden aan de boer, die vast en zeker ook vertelt en laat zien wat een bio-boer is en wat hij doet. De deelnemers mogen wat producten meenemen en op het natuurcentrum gaan zij er iets smakelijks van maken. Maar eerst gaan ze een stukje het bos in om te kijken of daar ook nog wat eetbare planten te vinden zijn. De gidsen weten wat veilig mee te nemen is en wat beter in het bos kan blijven. Terug bij het natuurcentrum gaan de handen uit de mouwen en wordt iets lekkers gemaakt van alles wat verzameld is. Dat wordt genieten van lekkere hapjes en van de gezelligheid!

Doe je mee aan deze leuke activiteit van het natuurcentrum, reserveer dan een plekje op de website of bel: 0412-611945

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang want vol is vol!