HEESCH – Op vrijdagavond 7 juni is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Door de grote telescopen zijn op de maansikkel zeeën, bergen en kraters goed te zien. Na lange tijd staat nu ook de planeet Mercurius aan de avondhemel evenals Jupiter. Door de telescoop zie je Mercurius als en klein wit bolletje. En je ziet met de kijker de wolkenbanden op Jupiter en de vier grootste manen van deze reuzenplaneet. Ook Mars kunnen we observeren.

In de loop van de schemering vertonen zich steeds meer sterren en uiteindelijk kunnen we sterrenbeelden onderscheiden, zoals Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Leeuw, Tweelingen en Noorderkroon. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan, planeten en sterren te kunnen waarnemen.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: € 5, – (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, -).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: 0412-454999. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.