NISTELRODE – Ter voorbereiding van Oerfestival de Maashorst 2019 vindt op donderdag 13 juni bij De Nistel, Piet Geersdijk 2 in Nistelrode, een tweede bijeenkomst plaats. Ontvangst om 19.30 uur. Iedereen die zich betrokken voelt om hieraan een bijdrage te leveren in de vorm van een locatie, evenement of activiteit is van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst worden locaties en activiteiten waar mogelijk aan elkaar gekoppeld, waardoor tijdens de festivalweek aantrekkelijke ‘oer-events’ gepresenteerd kunnen worden. Aanmelden kan via info@demaashorst.nl.

Op donderdag 14 mei vond een eerste informatieve en inspirerende avond plaats voor Oerfestival De Maashorst 2019. Doel is om in de herfstvakantie (week 42 -2019) weer een gezellig en geslaagd Oerfestival neer te zetten, samen met ondernemers en partijen uit het gebied. Ruim dertig vertegenwoordigers van locaties, activiteiten of andere partijen gingen deze avond met elkaar aan de slag om gezamenlijke oer-events en -activiteiten te bedenken. We gaan voor een herfstvakantie met een kalender die bol staat van spannende, stoere activiteiten in of rondom de Maashorst! 

Oer-events en oer-activiteiten
De opzet is dit jaar iets anders dan vorig jaar. Toen was er sprake van een hoofdfestival en daarna elke dag van de week 1 minifestival. Dit jaar is weer gekozen voor een hoofdfestival op Herperduin. In de hele week daarna, tot en met zondag 20 oktober, streven we naar zoveel mogelijk Oer-events en Oer-activiteiten voor een divers publiek. Een oer-activiteit kan zijn een rondleiding, excursie of workshop op een plek in De Maashorst die zich daar het beste voor leent. Oer-events zijn geclusterde oer-activiteiten op één plek waar jong en oud zich langere tijd kan vermaken.

Zij doen al mee!
Er zijn diverse mogelijkheden voor ondernemers en partijen om aan te haken. De oogst van de 1e bijeenkomst is dat er al verschillende locaties ‘bouwen’ aan oerevents zoals; recreatiepark Zevenbergen, Natuurcentrum de Maashorst, kinderboerderij de Elzenhoek, Infopunt Keent en Camping Hartje Groen. Er ontstonden ook mooie samenwerkingen zoals Teugelresort samen met de Pier en De Mastworp in Uden of een ‘Volkels rondje’ langs de Brabantse Hoeve, de Steltenberg en de Oervallei van Hemelrijk. Ook bestaande initiatieven die plaatsvinden in de Herfstvakantie, maar qua concept passen bij het Oerfestival, haken aan bij het programma. Denk hierbij aan de herfstmarkt van de Heische Hoeve en het Halloweenfeest bij openluchttheater Hoessenbosch.