Onderzoek de mogelijkheden samen met Werkpad

Werkpad helpt mensen met een zintuiglijke of communicatieve beperking een baan te vinden of te houden. Het is moeilijk om deze doelgroep – mensen die moeite hebben met zien, horen, taal of communicatie – aan het werk te krijgen en te houden. Bij Werkpad zien ze vaak dat het voor ondernemers lastig is de consequenties te overzien die in realiteit veel kleiner zijn en minder aanpassingen behoeven dan gedacht. Daarom geeft Werkpad advies en voorlichting en adviseert zij bij het aanvragen van voorzieningen en subsidies.

Aanpassingen
Soms zijn er kleine aanpassingen nodig om communicatie met collega’s te optimaliseren of is een vergadering een uitdaging. Er is bij de gemeenten en het UWV geld wat hiervoor ingezet kan worden. Deze aanpassingen hoeven dus geen drempel te vormen. In gesprek gaan met elkaar zorgt voor duidelijkheid. We onderzoeken op welke manier en onder welke condities je zo optimaal mogelijk kunt functioneren en letten daarbij vooral op licht, akoestiek, energiebelasting, omgevingsgeluid en algemene of specifieke communicatieve voorzieningen, zo is te lezen op de website van Werkpad.
Maar ook regel- en wetgeving veranderen steeds en hierin willen ondernemers graag zo optimaal mogelijk begeleid worden.

Klik hier om het interview dat te horen is geweest op een lokale zender te beluisteren. In dit interview is te horen dat maar liefst een derde van de blinden en slechtzienden thuis zit!

De Nistelrodese Truus de Kinderen werkt bij Werkpad en zou graag in contact komen met ondernemers die openstaan voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie bel 06-22994200 of 073-5588396. Je kunt ook een mailtje sturen naar t.dekinderen@werkpad.nl.
Neem ook eens alvast een kijkje op www.werkpad.nl en laat je informeren!