LANDERD – Op Bevrijdingsdag 5 mei organiseert Platform Toerisme Landerd een fietstocht langs al het moois dat Schaijk, Reek en Zeeland te bieden heeft in ‘Rundje Landerd’. De fietsroute is circa 35 kilometer lang. Het brengt je door de prachtige natuur en langs bijzondere locaties. Deze hebben allemaal een rol gespeeld in de oorlogsgeschiedenis van Landerd.

Rundje Landerd staat dit jaar in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding. In september is het 75 jaar geleden dat we werden bevrijd. Het is een fietstocht met veel aandacht voor de verhalen uit die tijd. Er is dus veel te zien, lezen en beleven.

Vanaf 10.30 tot 14.00 uur kun je in één van de drie dorpskernen starten. De routekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de startpunten: De Potter in Schaijk, Onder Ons in Reek en Herberg d’n Brouwer in Zeeland.

In de kernen valt er van alles te beleven voor jong en oud. Zo kun je in Schaijk bijzondere legervoertuigen bekijken en er een ritje in maken. In Zeeland is er een klimtoren, zijn er diverse activiteiten voor de jeugd en wordt er een film over de mobilisatie vertoond. In Reek is er een tentoonstelling van voorwerpen uit de oorlog. Op alle drie de locaties zijn er foto’s te bekijken en kun je zelf op de foto in legerkleding. Onderweg kom je onder andere langs luisterplekken en silhouetten met een persoonlijk oorlogsverhaal.

Deelname aan de fietstocht is gratis, voor iedere deelnemer is er een leuke verrassing.

Wij hopen je te zien tijdens deze unieke tocht waar je Landerd in Oorlog en Vrede gaat ontdekken. Voor meer informatie: www.rundjelanderd.nl