UDEN – ‘Helden’ is een theaterbewerking van het boek ‘Een lied voor Achilles’ van Madeleine Miller. Net als in de Ilias, het epos waarin Homerus een deel beschrijft van de tienjarige Trojaanse oorlog, is Achilles het hoofdpersonage en de held.

‘Helden’ beschrijft de reis die Achilles met zijn vriend Patroclus maakt rondom die oorlog. Een strijd die ontstaat door de ontvoering van de mooie Helena naar Troje. Achilles staat voor een moeilijke keuze: eeuwige roem en een vroege dood, of een leven zonder
glans als een totale onbekende. Hij kiest voor het eerste en Patroclus, verscheurd door liefde en angst voor en om zijn vriend, gaat
met hem mee, de oorlog in.

Iedereen wil toch, net als Achilles, een held zijn? Je voetafdruk in het zand achterlaten. Maar wanneer ben je eigenlijk een held? En moet je eigenlijk wel een held willen zijn? Want de prijs die je ervoor betaalt, is misschien veel hoger dan je zou willen. En het zandkasteel, dat met veel moeite werd gebouwd, kan door de wind zomaar worden weggeblazen.

‘Helden’ is een openluchtvoorstelling van Naat Piek voor het hele gezin vanaf 9 jaar over heldendom, vriendschap, opoffering,  doorzettingsvermogen en een berg zand.

Tekst: Madeleine Miller, Jeroen Flamman, Sofie van der Vleuten en Willem Schouten.

Deze voorstelling wordt gespeeld door de Groep Openluchtspel onder de regie van Willem Schouten.

Speeldata:
22, 23, 29, 30 juni en 6 en 7 juli.
Aanvang op zaterdag 20.00 uur
Aanvang op zondag 14.00 uur

Kaartverkoop: via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater