MAASHORST – Rennen over onverharde paden, af en toe een heuveltje bedwingen en je ogen uitkijken in natuurgebied De Maashorst. Zondag 7 april staat de eerste editie van de Maashorst Trailrun op het programma, het sportieve evenement voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. Ga je liever wandelen? Doe dan mee aan Walking Event De Maashorst op zondag 31 maart.

Stichting Maashorst Events en De Keien Atletiek zorgen op 7 april voor een uitdagend én mooi parcours waarbij iedereen de kans krijgt de mooiste plekken van De Maashorst te ontdekken. “Trailruns zijn erg populair”, zeggen Twan van Bakel van stichting Maashorst Events en Arie van Grunsven van De Keien Atletiek. “Dit evenement past volledig bij De Maashorst. Mensen kunnen op 7 april volop genieten van de natuur. Wij weten zeker dat iedereen met een glimlach over de finish komt.”

De Maashorst Trailrun is geschikt voor iedereen. Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Doordat lopers een volledig parcours over onverharde, soms heuvelachtige paden krijgen voorgeschoteld, is er een verschil met ‘normaal hardlopen’. Tijdens de Maashorst Trailrun kunnen deelnemers kiezen uit afstanden over 5, 12 en 24 kilometer, die op 7 april in de ochtend van start gaan. Start- en finishlocatie van deze trailruns is camping De Heische Tip aan de Straatsven 4 in Zeeland. Voor kinderen tot en met 12 jaar staat op zondag 7 april de Kidstrail op het programma. Zij leggen vanaf 13.00 uur een parcours van 1 kilometer af door De Maashorst

Business Trailrun
De Maashorst Business Trailrun is ook voor bedrijven een uitgelezen mogelijkheid om sportief voor de dag te komen. Alle deelnemers aan de Maashorst Business Trailrun kiezen hun eigen afstand (5, 12 of 24 kilometer) en starten samen met de individuele lopers.

Walking Event de Maashorst
Ook voor wandelaars heeft stichting Maashorst Events een mooi evenement in petto. In samenwerking met wandelsportvereniging Ons Genoegen vindt op 31 maart Walking Event De Maashorst plaats. Met wandelroutes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer is het evenement geschikt voor zowel de jonge als de ervaren wandelaar. De startlocatie voor 2019 is De Kriekenput aan de Schaijkseweg in Herpen.

Inschrijven
Zin in een sportieve uitdaging in de natuur? Schrijf je in voor de Maashorst Trailrun of Walking Event De Maashorst via www.maashorst-events.nl. Vroege vogels die zich voor 24 maart inschrijven voor de Maashorst Trailrun, krijgen €2,50 korting op het inschrijfgeld.