HEESCH – Sterrenwacht Halley doet op vrijdag en zaterdag 15 en 16 maart mee aan de 43-ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Die worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).

15 en 16 maart:  publieksavonden
De sterrenwacht is voor publiek geopend op vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart. Het programma begint op beide dagen om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Bij onbewolkte hemel wordt aandacht besteed aan de maan, de planeet Mars, sterren en sterrenbeelden en andere interessante hemelobjecten. De maan staat hoog aan de hemel en is op zijn mooist. Met een verrekijker kunnen we op de maan al enkele kraters zien, maar een telescoop toont er honderden. Juist op de grens van licht en donker vallen de kraters door het hoge contrast extra goed op. In het auditorium en het planetarium zijn leuke presentaties over sterren en planeten, hemelverschijnselen en ontdekkingen in de kosmos.

Entree op de publieksavonden: € 5,- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-). 

Zaterdag 16 maart: Jeugdmiddag
Het programma begint om 14.00 uur en duurt twee uur. Zorg dat je op tijd bent, dan maak je alles mee! Deze middag is speciaal bedoeld voor kinderen van (ongeveer) 8 t/m 12 jaar.

In het auditorium wordt verteld over de maan, planeten en sterren. Vooral de maan krijgt veel aandacht omdat 2019 het Jaar van de Maan is. Een halve eeuw geleden landden de eerste mensen op de maan en dit jaar sturen verscheidene landen robots naar de maan; zo is bijvoorbeeld een Chinese maanlander op de achterkant van de maan neergezet!

Als het een zonnige dag is, kijken we met een speciale telescoop op een veilige manier naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Tot slot mag je waterraketten lanceren. Heel spectaculair!
Toegang voor niet-leden: € 1,-. Je hoeft je niet te voren voor deze middag aan te melden.

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: 0412-454999. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl