HEESCH – Sterrenwacht Halley organiseert dit voorjaar voor de eerste keer een jeugdcursus over ruimtevaart. De cursus bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen 23 en 30 maart, 6 en 13 april, telkens van 16.00 tot 17.30 uur. Hij is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,- (voor jeugdleden van Halley: € 7,50). Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl. Vermeld als onderwerp:  jeugdcursus.

Het is nu een halve eeuw geleden, dat de ruimtevaart een hoogtepunt bereikte: in 1968 en 1969 vlogen voor het eerst mensen naar de maan en landden ze zelfs op het maanoppervlak. In de cursus blikken we terug op die tijd, maar wordt ook veel verteld over raketten, de space-shuttles, het Internationale Ruimtestation ISS, André Kuipers en toekomstige reizen naar andere planeten.

Maar er staat meer op het programma. De kinderen bouwen zelf raketten, die zij in de laatste les met waterkracht lanceren. Spectaculair! Ook is er natuurlijk gelegenheid om door de grote telescoop van de sterrenwacht te kijken.

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99.

Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.