Een pittige discussie in politiek café Zout
We startten deze week op zondag 10 februari in de Groene Engel in Oss, waar Peter van Boekel (wethouder in Bernheze) en Geert Versteijlen (voormalig voorzitter Stichting Maashorst In Uitvoering), uitgenodigd waren in het programma ZOUT. Hierin kwam duidelijk naar voren dat het niet meevalt om een taak van een ander over te nemen en dat het ook niet meevalt om een transitie van opbouwende fase naar onderhoudende fase voor iedereen goed te organiseren.

Wordt vervolgd zouden we kunnen zeggen, want ‘je kunt bij 60% informatie geen 100% mening vormen’. Het positieve van het verhaal De Maashorst zijn natuurlijk de vele organisaties die allemaal al een flinke steen bijdragen om het natuurgebied te behouden, te onderhouden én bekendheid te geven. De wethouder gaf complimenten voor het vele werk dat al verzet is en hoopt wel voor de toekomst de ingewikkelde structuur naar een vereenvoudigde structuur te wijzigen.

Nieuwe groep Maashorst Reporters opgeleid
Omdat er zoveel te beleven en ontdekken is in De Maashorst, is er een extra groep Maashorst Reporters opgeleid. Allemaal enthousiaste bewoners, ondernemers en vrijwilligers uit De Maashorst. Kijk hier maar eens naar!

Maashorst Ondernemer: Restaurant Clemens
Binnenkort gaat Restaurant Clemens in Oss open. Per 1 april kun je op de plek waar eerst ’t Putje zat gaan genieten van de gastvrijheid van het ondernemende koppel Olivier en Loes! Klik hier voor meer informatie.

Maashorst Ondernemer: Theetuin Op Kreitsberg
Een ideale plek om te pauzeren met een potje koffie of thee. Nel en Martin zorgen ervoor dat je even heerlijk kunt ontspannen en genieten van de mooie omgeving en… natuurlijk van een lekkere kop thee! Hier vind je meer over deze mooi onderneming!

De wensboom die in het traditionele lentevuur ‘Vlooienstoken’ op 10 maart wordt verbrand staat op het terras van Gasterij de Pier. Jong en oud kunnen hun wensen en verlangens op de boom schrijven. Klik hier voor meer!

Er staan al veel evenementen op de planning de komende maanden. Je ontdekt ze op de agenda van Maashorst Ondernemers. Heel bijzondere kunst, exposities, excursies en sportiviteiten zoals wandelingen en toernooien.