HEESWJK-DINTHER – ‘ Wat is dat?’ vraagt Jeannetje, wijzend naar iets in de verte. ‘ Daar weet ik toevallig alles van!’ zegt Muis Jan stoer. ‘ Dat is een molen met wieken. Die draaien rond en rond en zeggen: zoef, zoef, zoef!’  ‘ Ja, dat zie ik en ik hoor het ook wel,’ zegt Jeannetje, ‘ maar waarom draaien ze dan?’

Op De Kilsdonkse Molen wordt op woensdagmiddag 23 januari door opa Gijs voorgelezen uit het boek van Muis Jan. En zullen alle vragen van Jeannetje beantwoord gaan worden. Want er wordt niet alleen voorgelezen, de kinderen gaan daarna samen met de molenaar ook nog op zoek naar Muis Jan in de molen !!! En de kinderen worden getrakteerd op limonade met een ‘ muizenkoekje’.

Op deze woensdag gaan de Nationale Voorleesdagen van start tot en met 4 februari. Voorlezen is elke dag een feest. Het is een feit dat kinderen een verhaal eindeloos vaak willen horen en het ook steeds weer prachtig vinden. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. En nu wordt het beeld ook nog eens werkelijkheid!

Ouders, opa, oma, tante, oom, vriendjes en vriendinnetjes werkelijk iedereen is welkom, maar speciaal de kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Plaats: De Kilsdonkse Molen
Tijd: van 14.30 tot 16.30 uur op woensdag 23 januari.
Entree: Gratis