SCHAIJK-ZEELAND – Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze voorleesdagen wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. En… wordt er twaalf dagen lang heel veel voorgelezen. Bovendien worden diverse activiteiten georganiseerd. Natuurlijk ook in de bibliotheek!

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een kleuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

In de bibliotheek van  Schaijk is op woensdagavond 23 januari om 18.30 uur een pyjamaparty voor peuters en kleuters. In de bibliotheek van Zeeland is op zowel woensdag- als donderdagavond om 18.15 uur een pyjamapartyAlle kinderen mogen in hun pyjama naar de bibliotheek komen, waar ze voorgelezen worden uit het prentenboek van het jaar: ‘Een huis voor Harry’. Voor iedereen is er iets lekkers en ligt na afloop een kleine verrassing klaar.

Verder kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders gedurende de hele periode van de Voorleesdagen meedoen aan een boekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot. Daarnaast zullen alle prentenboeken uit de Prentenboeken Top 10 2019 worden tentoongesteld. Bovendien zullen alle Landerdse peuters en kleuters met hun groep een bezoek brengen aan de bibliotheek.