MAASHORST – Afgelopen week kon het bestuur eindelijk aan de leden laten zien waar ze de afgelopen maanden zo druk mee was. Na veel onderzoek in het gebied en de nodige brainstormsessies waren de bestuursleden het erover eens; we gaan verder als Stichting Maashorst Ondernemers! Er werd meteen doorgepakt, de visie en missie werden geschreven en de kernwaarden werden bepaald: Verbindend, Inspirerend en Faciliterend.

“We blijven betrokken ondernemers, betrokken bij onze omgeving en collega-ondernemers.
Het woord ‘betrokken’ zorgde voor onduidelijkheid: wie zijn de betrokken ondernemers? Waar zijn ze bij betrokken? Moet ik betrokken met het natuurgebied zijn? Of betrokken bij andere ondernemers? Of allebei? De nieuwe naam zorgt voor duidelijkheid. Kort en krachtig”, legt het bestuur uit. “Als je onderneemt in Uden, Landerd, Bernheze of Oss; dan ben je een ondernemer uit een gemeente die het Maashorstgebied herbergt. Dit maakt jou een Maashorst Ondernemer. Of je vindt dat je bij de club aan wil sluiten, daarvoor zou je de visie en missie op de website moeten lezen. Dat is voor iedere ondernemer anders.” Het bestuur hoopt dat er ondernemers zijn die mee willen praten, en onder het motto ‘vele handen maken licht werk’, kan de fundering van de stichting breder gedragen worden in de verschillende contactgroepen.

Lokaal ondernemerschap groeit door verbinding. Niet alleen met elkaar als ondernemer, maar vooral met de Maashorst als oorsprong. Een uniek Brabants OERgebied waar we allemaal trots op zijn. Waar we allemaal van genieten. Samen met gepassioneerde ondernemers uit de Maashorst willen we groeien naar een klimaat waar kansen ontstaan. Kansen om samen te werken. Om van elkaar te leren. Want als je samenwerkt, maak je van iets kleins iets groters. Maak je van weinig véél meer. Samen maak je echt verschil.