REEK – Bij het Wapen van Reek verrijst 15 december van 16:00 tot 20:00 uur een sfeervolle wintermarkt. Na een jaar van afwezigheid is het evenement terug als nooit tevoren. De focus ligt dit keer met name op de gezelligheid buiten, op het in stijl aangeklede plein voor het gemeenschapshuis. Verder is de markt op een andere dag dan voorheen. Niet op zondag, maar op de zaterdagnamiddag. Vlak voor de kortste dag van het jaar kan iedereen tezamen komen om in de knusheid van de winterse sfeer te genieten van leuke kraampjes en activiteiten aangevuld met heerlijk eten en drinken.

Er is die middag rondom Het Wapen van Reek van alles te doen. Er staat een skisimulator, de arrenslee rijdt weer in het rond of je kunt geschminkt worden. Er is echt van alles te doen, voor jong en oud. Vergeet verder de verschillende kraampjes niet. Daar kun je mooie geschenken kopen voor de feestdagen, prachtige kerststukjes en allerlei andere artikelen.

Ook de inwendige mens hoeft tijdens de wintermarkt niets tekort te komen. “Onder Ons” staat er met een glühwein proeverij en er is een wijnhandel. Als je honger hebt, kun je onder meer kiezen uit pizza, producten van de boerderijwinkel ’t Is Oké en vis van de Smoking Bastards. De molenaar uit Uden die af en toe de Reekse molen nog laat draaien, is aanwezig om brood- en koekmix te verkopen.

Kortom, kom zaterdag 15 december naar Het Wapen van Reek. Struin daar langs de verschillende marktkramen en kerst- en wintersferen en kom alvast in de stemming voor de feestdagen. Na 20:00 uur gaat het feestje door in de foyer van het dorpshuis. BenD’r verzorgt de muzikale omlijsting van deze afterparty.