UDEN – Donderdag 13 december organiseert Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden de lezing ‘Natuur in de Biesbosch’ door Thomas van der Es. Tijdens deze lezing neemt boswachter Thomas ons mee door de Biesbosch van nu. Aan de hand van foto’s en video’s maakt hij ons deelgenoot van de ontwikkelingen in dit indrukwekkende zoetwatergetijdengebied.

In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan. Biddende Visarenden hangen boven meanderende geulen en de majestueuze Zeearend verjaagt een groep ganzen. Bevers bouwen aan hun burchten en het is wachten op de terugkeer van de Otter en de Steur. De boswachter vertelt over de recente veranderingen en de kansen voor de toekomst.

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 te Uden en wordt georganiseerd door Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.