Alpacafarm Vorstenbosch is een professionele alpacafarm. Willem-Mathijs en Anne van der Aa fokken huacaya alpaca’s en focussen daarbij op sterke, gezonde, veulens met een goede bouw en mooie vacht. Naast de fokkerij biedt deze farm ook recreatie in de vorm van alpaca-wandelingen en een verblijf in de mooie vakantiewoning.

Alpacafarm Vorstenbosch is ontstaan vanuit een wens om te werken met dieren en een liefde voor alpaca’s. De fokkerij is een prachtige bezigheid en de nieuwe veulens zijn ieder jaar weer een beleving op zich. Willem-Mathijs en Anne delen hun liefde voor alpaca’s graag met anderen. Enerzijds door de verkoop van dieren en anderzijds door het aanbieden van recreatie.

Alpaca-wandeling
Op een ongedwongen manier kun je kennis maken met hun alpaca’s tijdens een gezellige, ontspannende en informatieve alpaca-wandeling. De alpaca-wandeling vindt plaats in de bossen van natuurgebied De Maashorst. Er gaan maximaal acht alpaca’s mee tijdens een wandeling van ongeveer twee uur. Je krijgt volop de kans om de alpaca in zijn algemeen en deze alpaca’s in het bijzonder te leren kennen. De dieren hebben allemaal hun eigen karakter en je kunt hun bijzondere wol voelen. Een unieke ervaring voor jong en oud die te reserveren is via www.alpacavorstenbosch.nl/recreatie/alpaca-wandelingen. Het boeken van een privé-wandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Vakantiewoning
Daarnaast bevindt zich op de alpacafarm een bijzonder smaakvol ingerichte vakantiewoning. De vakantiewoning grenst aan één van de alpaca-weides. Daardoor kan het zomaar zijn dat als je ’s ochtends de gordijnen opent de alpaca’s je al aankijken door het raam. In de zomermaanden ben je misschien wel getuige van de geboorte van één van de veulens. In de omgeving van de vakantiewoning zijn volop recreatieve mogelijkheden en de omgeving nodigt uit tot het maken van fiets- en wandeltochten.

Alpacafarm Vorstenbosch
Contactpersonen: Willem-Mathijs en Anne van der Aa
Leeghandseweg 12
5476 VD Vorstenbosch
06-23073883
info@alpacavorstenbosch.nl
www.alpacavorstenbosch.nl

Alpacafarm Vorstenbosch is ontstaan vanuit een wens om te werken met dieren én liefde voor alpaca’s.

Social Media
Social Media

Willem-Mathijs en Anne van der Aa

Willem-Mathijs woont samen met Anne, hun twee dochters, wat kippen, een gerbil en zo’n 25 alpaca’s.

Zijn hobby, maar ook zeker de hobby van Anne, is het uitbouwen van de alpacafarm; dit neemt naast het werk ook het meeste tijd in beslag. Willem-Mathijs: “Door onze verhuizing naar Vorstenbosch zijn wij eigenlijk met het bedrijf begonnen, daar heeft de vader van Anne een boerderij. We wilden graag het stukje weide naast ons huis vullen met wat leuke dieren. Toen we in contact kwamen met de alpaca hadden we direct de wens om dit ook professioneel aan te pakken. Het allermooiste aan het ondernemer zijn vinden Willem-Mathijs en Anne dat er zoveel kansen tot ontwikkeling en groei zijn. Doen wat je leuk vindt en eigen zeggenschap hebben is erg fijn.”