Zorgboerderij van der Wijst is een zorgboerderij waar mensen met een verstandelijke beperking invulling kunnen geven aan hun dagbesteding. John en Marga van der Wijst zijn de eigenaar en initiatiefnemers van deze zorgboerderij die operationeel is sinds 1999. De agrarische tak is een pony/paardenpension, pompoenenkwekerij, sierteelt en landbouw. Verder heeft de boerderij enkele kippen, konijnen, cavia’s en honden en beschikt bovendien over een stoeterij. De zorgboerderij heeft ongeveer zes hectare grond waarvan een gedeelte wordt gebruikt voor de teelt van pompoenen en siervruchten.

Een ander gedeelte wordt gebruikt voor paarden. Bij de boerderij staan fruitbomen met appels, peren, kersen en bessen. De zorgboerderij heeft een breed aanbod van creatieve dagbestedingsactiviteiten o.a. mee verzorgen van de pony’s en paarden, mee verzorgen van de konijnen, kippen en honden, helpen bij het kweken van pompoenen, de verkoop van producten in het winkeltje en bijhouden en verzorgen van de tuin, het land, de boomgaard en de plantsingel. De kracht van de zorgboerderij ligt vooral in het gewone. Mensen komen (opnieuw) in contact met dieren, planten, natuurlijke processen en ritmes.

Zorgboerderij van der Wijst
Derptweg 12
5476 VX Vorstenbosch
0413-351612
info@zorgboerderijvanderwijst.nl
www.zorgboerderijvanderwijst.nl

Mensen komen bij ons in contact met dieren, planten, natuurlijke processen en ritmes.

Social Media
Social Media

John en Marga van der Wijst